Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o záměně dětí v porodnici s unikátním námětem, který je ale jen fasádou pro obyčejnou vztahovku, ale vztahovku, která je zatraceně kvalitní, protože stojí na brilantních hereckých výkonech ( oba caparti, Remundová, Novotný, Barešová a Isteník , Kostka na Oscara). Možná to má víc dílů, než by to samotné téma sneslo, ale přesto to nenudí a čtvrtou hvězdu dávám za Isteníka, který tady prostě hraje v úplně jiné poloze , která hodně polidšťuje tu jeho komickou image. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nedá sa inač ako na plno...proste Kukučky sú nádej na to, že sa k nám vráti po dlhej dobe kvalitný ľudský príbeh. Napriek tomu, že to malo sem tam sentimentálny náboj ako z reklamy na poistenie tak to malo veľký kus ľudského srdca. Nepadalo to nikdy do lacnej morálnej drámy ktorá by len poučovala. Do konca si to udržalo výbornú líniu kedy každá postava aj tá najmenšia zahrala významnú úlohu, Kukučky sú dielo za ktoré by sa nehanbil ani Dietl. Pokračujme v tom nech si nemyslím, že jedna kukučka leto nerobí.... ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá minisérie, takto se některé díly točí na místě a nikam neposunují děj. Na druhou stranu jsem se ráda podívala na velice dobré herecké výkony. A definitivně beru zpět, že nemáme šikovnou mladou českou herečku, Denisa Barešová tohle mnohaleté prokletí českého filmu konečně zlomila. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Po delší době další kvalitní seriál z naší produkce. Bál jsem se, že 13 epizod bude moc, ale kupodivu je to akorát. Zajímavé téma, které je krásně převedené na naše televizní obrazovky. Herci hrají parádně a celkově nemám moc co vytknout. Závěr silný a emotivní. I tak to na pět hvězd není, ale solidní čtyři si to zaslouží. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Typický případ, kdy silný námět dokáže film utáhnout sám o sobě, ač zůstává z většiny neprotěžen. Téma jako takové oplývá velkou zásobou inspirace, obzvlášť pokud jde o otázky identity. Já ale lepší hodnocení dát nemůžu, poněvadž filmařsky je dílo zvládnuto přinejlepším průměrně a hodnotit téma místo filmu odmítám (nerad bych se dostal do pozice, kdy všechny filmy o, řekněme, násilí na ženách budu hodnotit plným počtem "jen" proto, že jde o závažný motiv). Po formální stránce vidím dva zásadní problémy: Jednak je to dramatická křivka, kdy první 3-4(!) díly jsou o vykreslování poměrně plochých postav; střední část se pak v zásadě beze spěchu plácá odnikud nikam jen proto, aby v posledních dvou dílech tvůrci sotva stihli vypointovat alespoň to nejzákladnější. Druhým problémem jsou tragicky napsané postavy jako takové, banalizované a typizované jako v žánrových filmech (jež si to však z podstaty žánrovosti mohou dovolit). Herci se snaží onu mělkost charakterů přikrýt, seč to jen jde, ale ono to moc nejde. Nejlépe se daří Novotnému (v prvních dílech je však zoufale vidět, že nemá co hrát), Denise Barešové (ta zaslouží obzvláštní uznání, poněvadž její postava je napsána až sebeparodicky hloupě) a samozřejmě Petru Kostkovi, jehož postava je však pojata o řád méně blbě než zbytek a předposlední díl, jenž se soustředí na jeho dějovou linku (která však s hlavním tématem v podstatě nijak nesouvisí) tak paradoxně tvoří jednoznačný vrchol seriálu. Naopak, oživit mizerně napsané postavy neměli šanci Dolanský (překvapivě) s Čvančarovou (méně překvapivě), Štrébl s Freimanovou (byť oba slušní herci) a především pak M. Adamczyk, který působí dojmem, že si je snad i vědom, jak moc nekonzistentní jeho postava je, tak se tváři enigmaticky a kašle na to. Zajímalo by mě, jak by místní "pětihvězdáři" hodnotili snímek natočený autenticky, ale moc by se jim asi nelíbil... ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Sabina Remundová uvedla: „Jakmile jsem dostala scénář, řekla jsem si, že to je role pro mě. Po sérii záporných a přísnějších postav jsem ráda za tuto nabídku. Moje Olga má v sobě jadrnost a laskavost. Právě tento pozitivní přístup v kombinaci s událostí, která ji potká, je pro herce ideální příležitostí, jak propojit drama s humorem.“ (SONY_)
  • Autor scénáře Jan Coufal o scénáři: „Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu.“ (TotalFilm.cz)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,1 milionu diváků (15+). Šlo o nejlepší výsledek celého dne. (rublik05)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama