Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Zastrčená vzadu na poličce, zaprášená akční jízda z 90. let, o které jsem absolutně nevěděl. Ale jsem rád, že jsem to dohledal a měl možnost to vidět protože to byla dobrá akční podívaná. Zajímavé herecké obsazení, dost akčních scén a jednoduchý příběh, který fanoušky devadesátkovejch akčních filmů rozhodě neurazí. Mam rád tuhle muziku s těhle starejch fimů, dodává tomu pěknou atmosféru. Já se bavil. 75% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách třeskuté puberty jsem byla beznadějně zabouchnutá do desátníka Hickse a také do seržanta Tech-Comu Kylea Reese a nebýt toho olezlého knírku, mé srdce by rovněž plálo pro psychotického poručíka Coffeyho. Baye jsem proklela až do desátého kolena, že mi ve "Skále" Michaela Biehna jako velitele jednotky SEALS (opět:-)) zamordoval tak rychle. Není tedy divu, že mojí pozornosti neunikli ani "Navy SEALS", kde jsem mohla zaláskovaně čučet na poručíka Currana. Průměrné béčko o speciální jednotce mariňáků, jejich protiteroristických akcích, jejich vzájemných vztazích a rozporech, ba i nějaká ta roštěnka se objeví. Hodnocení 3* je dost možná výsledkem nostalgie, ale málo platné: mírná slabost zůstala - navzdory kopancům v prostinkém scénáři, navzdory mdlé režii, navzdory vlajícím hvězdám a pruhům. 61% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi náborovými akčními béčky, po jejichž zlédnutí má člověk chuť se okamžitě nechat zapsat do armády. Jak by taky ne, kdy příslušníci jednotek SEALS si evidentně užívají večírků, chlastu a obdivu žen, přičemž si sem tam skočí někam na druhý konec světa efektně zastřílet, a to s pomocí fascinujících hi-tech zbraní. Zápletka je sice klasicky lobotomická (zlí arabští teroristé se zmocnili raket Stinger, CIA neví, kde jsou ukryté, ale hrdinný kapitán SEALS už dopředu tuší, že to bude vědět jistá novinářka, neboť je poloviční Arabka a to musí být každému správnému Amíkovi jasné, že všichni Arabové jsou na jedné lodi, že), ovšem řemeslnou kvalitou Námořní pěchota většinu podobně zaměřených filmů s přehledem trumfuje. Kulisy pobořeného Bejrútu jsou působivé, zvuk k na svou dobu špičkový a některé over-the-top akční scény (honička mercedesu a obrňáku) patří mezi to nejlepší, co lze v žánru vůbec spatřit. A samozřejmě to má také charismatického Michaela Biehna a politicky nekorektního Charlieho Sheena! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel že se dívám na vzdáleného příbuzného Top Gunu. Nejsem si ovšem úplně jistý, jestli by tenhle film případné zájemce o službu v Navy SEALS spíše neodradil. Přestřelky jsou totiž krvavé, špinavé a do pohodového eliminace bezmocných terčů mají pořádně daleko. Film je místy až zbytečně realistický a krutý k postavám. Občas scénář naopak zdivočel a utekl téměř do komedie. Jako oddychový testosteronový akčňák to vcelku šlape, ale žádné umění v tom radši nehledejte. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skákat z letadla, který je v pořádku, je blbost. Ale pro sedmičlennou jednotku Námořní pěchoty není ani tohle problém. Typický akční film z konce 90.let, který sází na béčkovou zábavu. Škoda jen, že zde ta akční porce je střídána s mnohdy nudnými politickými částmi, které k tomu bohužel patřit asi musí. Ale i přesto se na to dívá vcelku slušně, už nejenom kvůli slušné hudbě, ale také díky slušnému hereckému osazenstvu. Slušný akční film z konce 90.let, který může konkurovat známějším kouskům z té doby. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Když na konci Dale (Charlie Sheen) bojuje pod vodou s hlavním šupákem, tak ho podřízne pod krkem, avšak při pohledu na jeho tělo snášející se dolu do houbky není nikde ani trocha krve, což by z krku rozhodně bylo. (Ace.A.T.L.)
  • Dane (Bill Paxton) používá velkorážní zbraň Barrett M82 kalibr 50. Ostatní členové jednotky používají samopal Heckler & Koch MP5. (Sealteam6)

Reklama

Reklama