Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poznal už v dětství, když ho dávali někdy asi na začátku tisíciletí večer na Primě. Je to totéž pořád dokola, ale když se člověk podívá jednou za čas, celkem pobaví. Reginald (R.I.P.) spolehlivě přehrává zbytek obsazení, takže jsem díly s jeho náhradou asi neviděl. Přestože to asi nebude možné, rád bych jednou viděl crossover s americkým MacGyverem nebo A-Teamem, pokud se objeví podobně nadějný psí herec. Nebo klidně ho vytvořte v CGI a přitvrďte jeho povahu místy až na 'mcclainovskou'. ;) (poslední 2 věty vycházejí zhruba z malého dětského snu, takže je neberte tolik vážně) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který bohužel selhal na scénáři. Námět je sám o sobě velmi dobrý, ale ty dialogy, ta řeč, kterou tam na sebe ti lidé mluví. No hrůza. Ten kdo vymyslel námět by si zasloužil nějakou cenu, protože kdyby se povedl scénář a trochu upravily jednotlivé díly z jednoduchosti do složitosti, bylo by to super. Rexe jsem jako malý do slova žral a rád se kouknu i dnes. První tři série s komisařem Moserem byli nejlepší. Příběhy byli dobré, ale moc jednoduché. Ale co se týče celkového pohledu na seriál v tomto období, dal bych krásné čtyři hvězdičky. Pak když nastoupil Brantner, už to nebylo ono, ale zase se zlepšili dialogy a složitost dílů. Díly ovšem už byli o něco slabší, ale stále bych dal čtyři hvězdičky. Pak přišel Hoffman a Herzigová a už to šlo pryč. Scénář na prd a jednoduchost jako bejk. Představitelé Rexe by si zasloužili zvířecího oscara, kdyby existoval:-). Nejraději jsem měl prvního představitele Rexe a to Reginalda Von Ravenhorsta. I ta první parta byla celkově nejlepší. Vizualita a intra seriálu nic moc. Pro měl byl Rex zvířecí hrdina. Pokračování Návrat komisaře Rexe teda taky nebyl nejhorší, ale už to holt nebylo ono. U mě za čtyři hvězdičky. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Som psíčkár, ale z tohto nekonečného megaseriálu som videl tak 3 diely. V jednom zomrel ten prvý komisár, v druhom hral Labuda a či som videl aj nejaký tretí diel si nie som istý. Celkovo ma tento seriál ničím nezaujal. Tuctová nekonečná detektívka, čo je žáner ktorý ma k smrti nudí. A že v kľúčovej scéne sa v tomto seriály musí o dopadnutie páchateľa pričiniť pes to už v mojich očiach nezachráni. Bodovo ani neviem jak by som to ohodnotil. Rozhodne by to nebolo nič nadpriemerné. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Seriál Komisař Rex byl původně plánovaný jen na třináct epizod s pilotním filmem. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)

Reklama

Reklama