Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Elementál 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hloupé, jo, pes musel iritovat každého už po první epizodě, ale Komisař Rex je moje dětství - tehdy mi všechny ty případy přišly napínavé, mnohé z nich i složité ( :D ). No s odstupem času uznávám, že seriál má blízko k parodii na krimi, ale níž z hodnocením prostě jít nemůžu. A kdoví, třeba mají některé případy skutečně náboj (dneska už to nezjistím, takhle čas ztrácet nechci...). ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když moji spolužačce vykradli firmu, strávila řadu hodin u nikam nevedoucích výslechů, kde jako by si po čase našli bezradní policisté ideálního viníka v její osobě. To ji tak rozčílilo, že v pohoršení nad neschopností policie křičela : „To je neslýchané, jen se podívejte na televizi, denně tam uvidíte, jak takový tlusťoch řeší případy ze svého křesla a jinde to dokonce vyřeší obyčejný pes a tady si celá slavná policie neví rady.“ Moc se mi tahle historka dokreslující velkou popularitu tohoto, docela podhodnoceného seriálu líbila, vždyť i zde ho bodovalo 14 a půl tisíce lidí. Já se k nim přidám. Každý seriál musí zachovávat svoji originalitu v osobě vyšetřovatele, protože řešené případy jsou ve všech seriálech dosti podobné. Rex originální je, a na prosbu vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany všech páníčků, a (ne)jednoho komisaře, přijdou všichni chytří pejsci do policejního nebe. Ano, německý ovčák je přímo policejní pes, štěká haf haf, vrčí vrrrr a kouše (na to nemám citoslovce) jenom ty zlotřilé německé unterwassermany. Své páníčky, kterých za existenci seriálu vystřídal hned několik, poslouchá na slovo a plní rozkazy, které dostane, s důslednou přesností. Jen jedním nedostatkem trpí: nemluví lidskou řečí, netelefonuje a neposílá textovky, internet používá jen v případě, když chce po náročné službě relaxovat. Ve službě je prakticky "imrvére" (němčina se vloudila i sem) a zločince chytá k smrti rád. Ze všech těch "deutsche" ksichtů vešel nejvíce v povědomí rakušan Tobias Moretti. Dále už to mělo sestupnou tendenci. Příliš vzestupnou tendencí, co do kvality, seriál nikdy neoplýval. O něco lepší, než zbytek světa veškeré rakousko-německé seriálové produkce, ale ono není těžké překonat něco, co je na hranici odpadních vod. Samozřejmě na diváka nepůjdou mdloby, když se podívá na jakoukoliv starší nebo novější epizodu, ale současně nebude přikován k televizní obrazovce nějakou sofistikovanou (detektivní) zápletkou a nehrozí obdiv k zručně natočeným akčním scénám, kterých je ve filmu více, než slušná porce. Je fakt, že to asi nejvíc táhne Rex, a pak to ostatní. Každý divák si pak dobrovolně zvolí, jestli u seriálu zůstane, anebo ho osudy ovčáckého psa nijak silně neosloví. Mě postihl naneštěstí ten druhý případ. Nic se zřejmě nezmění ani s přesunutím série do italského Říma a přidělením nového páníčka v podání Francesca Arca alias detektiva Pietra Terzani. Mé hodnocení: 20% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Jediný představitel z původního vídeňského prostředí zažil všechny tři vrchní komisaře. Byl jím Gerhard Zemann, představitel patologa Leo Grafa. Hrál ve všech dílech, které byly postupně natočeny v letech 1994 až 2004, naposledy se objevil v pilotním dílu Smrtící zápas. (Stocki)
  • Seriál se vysílal ve více než sto zemích, např.: Mexiko, Argentina, Vietnam, Kanada, Kypr, Japonsko a Venezuela. (M.B)
  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)

Reklama

Reklama