Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu som nevidel, pričom asi tá bola najlepšia (ako vo všetkých seriáloch). Pokým tam bol Tobias Moretti, bol to celkom slušný kriminálny seriál s roztomilým Rexom. No potom to už bola len jedna veľká reklama na plnené žemle, ničím nezaujímavé „kriminálne?“ prípady. Len ľutujem toho psa, ktorý si nemôže povedať ako ostatní herci „končím“ a musí túto brečku ťahať ďalej. Jeho herecký výkon je lepší ako výkony všetkých hercov, ktorí v tom hrali, dokopy. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je moje dětsví, sledoval jsem to povině každej den kdy to dávaly, a těšil jsem se na příběhy tohoto psa, a jelikož jsem pejskař tak se mi to líbi i ted, Rex je borec a ustřední písen je parádní. Je sice pravda že seriál s novými páničky trochu padal na hubu, ale je to prostě nostalgie. Dostal jsem chuť na housku se salámem. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl velký fenomén a já to jako malá měla strašně ráda ale chyba byla, že to mělo tolik sérií a že se tam postupně měnilo tolik policistů - páníčků Rexe. Koukala jsem na sérii s Tobiosem Morettim a pak na sérii s Gedeonem Burkhardem a když pak i on v seriálu skončil a přišel tam nový policista a zároveň Rexův nová pán a dokonce i první ženská-policajtka, tak to už stálo za starou bačkoru. Podle mě to mělo s odchodem Burkharda ze seriálu prostě celé skončit. Ale jako malá jsem to milovala, díly jsem viděla několikrát za sebou a hrozně mě to bavilo a když se na to podívám teď, po tolika letech kdy jsem to neviděla, tak mě přepadne taková nostalgie. Někdy je to lepší než ty americký kriminálky, kde je všechno dokonalé a které jsou na jedno brdo. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se pes nechová jako pes a policisté se chovají jako idioti. Oblibu zajištuje hlavně smečka roztomilých chlupáčů značky Rex a alfasamec v hlavní roli. Zbytek týmu funguje jako jakési pozadí (zřejmě, aby měl komu krást Rexík housky?) Knížka Ajax ve městě od Rudolfa Szamose se četla velmi příjemně, zřejmě čerpali tvůrci z této předlohy. Pravdou je, že se na čtyřnohého sympaťáka i dvounožce v kulisách krásné Vídně kouká dobře, což dokládá velká obliba tohoto dnes už retro seriálu. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Elke Winkens, představitelka komisařky Niki Herzogové byla vybrána ze 120 uchazeček. (Stocki)
  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)

Reklama

Reklama