Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Dreadlord odpad!

všechny recenze uživatele

Odpusťte mi to děti , ale Yvetta Blanarovičová opravdu není roztomilá ani trochu. Myslím ,že nejlepší role jí teprve čeká. Až jí někdo dá roli kůlu v plotě ,tak jí to vynese Českého lva a jestli to bude film dobrý ,tak se sejdeme v Cannes a potom v Hollywoodu ,pak se konečně tý strašný krávy zbavíme. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Jedničce se to vůbec nerovná, sice nápad to má, ale zpracování nesahá ani po kotníky jedničky... Musim říct, že jsem byl ve Volyni zrovna, když se to natáčelo, takže jsem měl možnost vidět jak se natáčí "film"... Film jen v uvozovkách, protože tohle není film... Troška se ve druhém dílu opravdu nezapřel..:D Pamatuju, že jsem na tom byl v kině a nepřišlo mi to na poprvé tak špatné, ale když na to koukám po 7letech, můj názor se změnil..:) ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Některé pohádky se vám prostě vryjí do srdce a do paměti, což jsem si zrovna nedávno vyzkoušela. Zjistila jsem totiž, že i po x-tém shlédnutí se u všech těch výborných hlášek směju (je jich tu víc než v jedničce) a jsem schopná je citovat ještě předtím, než je tam řeknou. Není to tak dobré, jako jednička, ale myslím, že takhle nízké hodnocení si to opravdu nezaslouží. Postavy a herci zůstali stejní a stejně skvělí a ještě se k nim přidal Lukáš Vaculík, ou jé :D Každopádně Jindra je pořád stejně sladkej, čert a vodník stále otravní a knížepán stále k smíchu :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

Death 

všechny recenze uživatele

Troska timhle filmem jen potvrdil, ze jako reziser jde do haj**u. Na jednicku se jeste dalo koukat-byla to celkem slusna pohadka, ale tohle. Pravidlo o pokracovani, ktere je minimalne o stupen horsi nez dil prvni se znovu potvrdilo. Na celem filmu bylo patrne vareni z vody a opakovani, no a jak tu zminili uz mnozi, ti Turci, to uz byl Troska asi vazne dost zhulenej.(bohuzel mam pocit, ze v posledni dobe huli dost casto nebo je to vazne tak mizernej a pitomej reziser?) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Když je čarodějnice (Monika Absolonová) s čertem (Yvetta Blanarovičová) na zámku u knížepána (Oto Ševčík), uvidí šlehačkový dort a chtějí ho ochutnat. V pohledu zepředu sáhne do dortu, pak je pohled zezadu, kde je dort vidět celý a neporušený, a poté opět pohled zepředu, kde je ale dort najednou zase rozhrabaný od čarodějnice. Do toho má čarodějnice ruce čisté. (Jimmy15)
  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)
  • První klapka padla 21. června 1999 v Zálužanech u Čimelic. (M.B)

Reklama

Reklama