Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní blábol, kde chybějící příběh mají nahrazovat dlouhé dialogy strašidýlek o ničem, řeči, jež mají být vtipné svým pitvořením, ale nejsou. Andrea Černá už vypadá spíš jako vysloužilá fuchtle, pardon, a její milý vedle ní jako její syn. Navíc je zde kromě spousty vaty spousta nepohádkových věcí, jež se nehodí pro děti, a to hlavně co se týče těch mrtvých a zabíjení při turecké vojně. Tahle linie sem nejen nepatřila, ale ani se sem nijak nehodí vedle toho pitvoření. Kromě krásné krajiny a trošilinky povedených vtipů tady vážně nic zajímavého a poutavého není. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tímto pokračováním chtěl snad Troška dětem vzkázat, že žádná pohádka netrvá věčně a že zlo si vždycky najde cestu zpět. Nápad je to určitě zajímavý, ovšem vložit ho do pohádky, která je určená pro nejmenší, nebyl šťastný nápad. Důsledkem toho je i zdejší nízké hodnocení, protože malí diváci budou mít trauma z Turka a ti větší budou většinou špatně vstřebávat herecké pitvoření, obzvláště, pokud mu nepřišli na chuť už v jedničce. ()

Reklama

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

V Holywoodu se říká, že každá dvojka musí být větší. Tahle teda byla. To teda jo. Přehrávání Blanarovičové, Zindulky, Županiče a Ševčíka přerostla všechny meze stupidity a z postav, které v jedničce byli poťouchlé zábavné postavičky, se v tomto pokráčování stali frenetičtí idoti, kteří máchají rukama do vzduchu a snaží se být zábavní. Příběh taky dostal zabrat. Válečná deprese se skřípavě střídá s letní depresí ve mlýně a mrtvých je ke konci jak much. Je to obrovská hovadina ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Troška už nemusel točit. Místy mi film připadal křečovitý, některé scény tak "fantastické", až trapné... Už to prostě není ono, první film je první film a dvojka je jen jeho slabý odvar. Sice čertík a vodník stále okouzlují, ale už to prostě není to pravé ořechové a tato pohádka se mi moc nelíbí... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za tuhle uvřískanou taškařici by si Zdeněček zasloužil být po nocích znásilňován bujně vnadnými nymfomankami a přes den przněn osazenstvem babského domova důchodců na viagře... Blanarovičové měl být včas utržen jazyk až u samé prdele, ten její "roztomilý" čertík je dokonce ještě otravnější než Jar Jar Binks! Hvězdičku dávám za ty velevzácné momenty, kdy byla pohádka snesitelná a nikdo v ní neječel. 20% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film navštívilo v kinech 497 039 diváků a vydělal 24 500 837 Kč. (Pumiiix)
  • Natáčelo se i v opravdovém mlýně v Těšovicích u Prachatic, a také ve Volyňské škole v přírodě. (M.B)
  • Jedna kopie pro kina byla opatřena znakovou řečí pro neslyšící. (M.B)

Reklama

Reklama