Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

higuain 

všechny recenze uživatele

Houby propaganda, že je to náborový dílko je vedlejší problém. Ten hlavní je, že je to film absolutně o hovně. Nejdřív se tam bůhvíproč asi hodinu nahánějí v rámci cvičení, aby v závěru přišla na nic nenavazující subzápletka s kapitánovou sestrou. Jediný důvod, proč mě během těch 85 minut nepřemohl spánek, byla Hapkova hudba, která sice omílá sotva dvě melodie, ale na rozdíl od příběhu Milana Kouby je alespoň chytlavá a z těch nepříliš zručně natočených a příšerně sestříhaných akčních scén dělá relativně obstojnou pasáž. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Aby se z toho Rodena jednou všichni nepo.... Náš největší herec, charakterní role... atd, atd... pan Roden má jen štěstí, že má "ruskej" xicht a tak si ho berou do těch americkejch akčních dramatickejch béček. No a? Z mýho pohledu hraje úplně všude naprosto stejně - nahodí žílu na čele, vykulí oči a je to... Moc ho neberu, především proto abych byl v opozici, že ho tak všichni vyzdvihujou ... Odvolávat se na zábavnou scénu kolem "bojové hry", jak tu mnozí činí, mi zas přijde úsměvné ve smyslu toho, že ten film obsahuje 2 tyhle bojovky a konec v paneláku a na koupališti. Vůbec nic víc, tenhle film je především o těch dvou hrách... Nic jinýho se tam neděje... Ale vtipný to celkem je, o tom žádná ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pokud zde někteří nerozdýchali tuto skvělou komedii, která je pro mne především dobrou zábavou, nikoli agitačním videem, pak je mi jich upřímně líto. Asi by se měli zamyslet nad dalšími skvělými kusy z oblasti militaristických filmů české tvorby a okamžitě jim dát všem odpad. Roden, Langmajer a snad i Jandák, zde mají velmi silné scény. Když to ale shrnu, je film celkově prošpikován legendárními hláškami, které mi utkvěly v paměti. Nezapomenutelný pozitivní zážitek, který si nikdy nenechám v televizi ujít. 90% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Lehce naprůměrný film ze zcela nerealisticky (ani ne tak nerealisticky jako úplně smyšleně) popsaného prostředí československé armády. Kdyby existovaly podobné bojovky, rozhodně bych u AČR zůstal. Langmajer a Roden jako mladá ucha, už v té době jsou si však důstojnými soupeři a na jejich handrkování a „souboj“ o ženu je příjemný pohled. Silnější 3 hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Vozy Veřejné bezpečnosti, které jsou ve filmu k vidění, jsou sovětské automobily vyšší střední třídy Volha GAZ 24 vyráběné v letech 1968-1985. (JARDAHONDA)
  • Během scény prvního cvičení se objevují záběry na různá jedoucí auta, načež následuje záběr na interiér vozidla Praga V3S, během nějž si lze všimnout, že tachometr neukazuje žádnou rychlost. Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy auto stálo. (Cheeker)
  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno