Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie z doby jak ji známe. A smějeme se těmhle filmům i do dneška. Vždy je na nich něco zajímavého. Takovéhle české filmy se povedou už jen málokdy a záleží na tom kdo je dělá. Aspoň jsme viděli jak to chodilo v té době a jak to chodí dnes. Langmajera moc nemusím, ale tady mě teda dostal. Každá česká klasika si zaslouží ohodnocení na 100%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Český film,který podle mě patří do kategorie těch vtipných a koukatelných.Jiří Langmajer exceluje v roli svobodníka Kouby, který se namočí snad do všech průserů ,které se kolem něj dějí.Líbí se mi,že to není jen tupý voják,který prostě jen nechce být na vojně, ale je to i člověk co má charakter a štěstí v neštěstí.Ve vedlejší roli charizmatický mladý Karel Roden je více než dobrou volbou. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden by čakal, že je to len ďalšia z tých polorežimných a poloanarchistických rafinovane ideologických komédií dodýchávajúcej totality koketujúcich so vzormi z kapitalistického Západu, kvôli čomu som po nej toľké roky nijako zvlášť neprahol, ale ono zrazu z ničoho nič príde perfektná zábava a možno najakčnejší československý film 80. rokov... - Teda jeho prvá polovica, to je proste parádne nastrihaná akčná jazda a pre mňa veľké prekvapenie - len škoda, že v tom zmysle neurobili celý film, lebo druhá polovica po takom rozjazde je už iba nudná 80-ková konvencia. Samozrejme nikto neuverí tomu, že komunistická vojna bola taká zábava, ale ako to nepripraveného diváka vtiahne, takmer som zaľutoval, že som k takejto skúsenosti nebol donútený... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tipl bych si, že taková švanda, jak to prezentuje tenhle film to na vojně u paragánů asi nebyla. Já nevím, já jsem tam nebyl. Každopádně celkem pohodový komediální kousek a dobrá souhra dvou budoucích hereckých hvězd Langmajera s Rodenem i když ten druhý to pravda nejen na vojně, kde chtěl být ve třiceti majorem, ale i na herecké dráze dotáhnul o něco dál. Bavila mě hlavně ta první půlka spojená s honem na vojáky který byl zdrojem nejrůznějších vtípků a únikových situací. Nic světaborného, ale vidět se to v pohodě dá.60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, u kterejch po letech měnim hodnocení. Kdysi se mi to nelíbilo vůbec, teď jsem na to nějak natrefil v televizi a celkem bez problémů jsem to dokoukal. Sice je to taková přiblblá agitka, ale původní hodnocení, který jsem tu udělil (1 hvězdička) bylo až moc krutý. Ale snad všichni herci mi připadali, že strašně přehrávaj nebo naopak nehrajou nic. Těžko uvěřit, že třeba takovej Roden s tim, co předváděl tady, to nakonec dotáhnul až do Hollywoodu. Uvěřitelně působil snad akorát Mirko Musil v kratičký roli průvodčího ve vlaku. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)
  • Při ranním nástupu, když Kouba (Jiří Langmajer) vyskakuje z okna, vbíhá do pokoje bez baretu. Během výskoku z okna ale už má baret nasazený. (Mr.Hudson)
  • U ukradeného chladícího vozu, který Kouba (Jiří Langmajer) řídí, si lze všimnout měnících se uchycení zrcátek. Je tak patrné, že jezdil v různých autech. (BloodMax)

Reklama

Reklama