Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na oddělení pražské kriminálky se dostaví starší žena (V. Kubánková), která ohlásí zmizení svého manžela Otto Sedláčka, vedoucího partiové prodejny. Pátráním je pověřen Kamil Hamřík (P. Zedníček). Jak se během vyšetřování ukáže, důvod ke zmizení hledaného muže nebyl ani v manku a ani ve finanční situaci. Na základě vyhlášení celostátního pátrání se podaří kriminalistům dostat k soukromému opraváři aut (V. Kratina), který byl patrně poslední, kdo zmizelého viděl. Stále však chybí motiv i hledaný muž. Teprve po půl roce buldozer při výkopových pracích objeví ohořelou kostru mrtvoly a lebku s dvěma průstřely. Vedením případu je pověřen na základě nových skutečností Rudolf Pekař (V. Hašek)... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Omyl detektiva Hamříka." Tentokrát divoce kombinující ppor. Hamřík jedinečně skočil na špek recidivistovi, čímž pohřbil všechny vyšetřovací verze. Hledání této chybičky mě opravdu bavilo, protože motiv, živý ani mrtvý Sedláček nejsou k nalezení a Kamilova nápaditost při vymýšlení teorií nemá chybu. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamilovi vyšetřování moc nejde, možná i proto, že má rozdělanou další ženskou. Naštěstí, když se ukáže, že je případ opravdu vážný, dostane vyšetřování na starost Rudla Pekař. A pak už to jde jak po másle, i slizkého prokurátora váhajícího s povolením k zatčení a domovní prohlídce Rudla zvládne levou zádní. Jeho předávání papírků při výslechu je rovněž bravurní záležitost. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější díl, možná jenom z důvodu, že je tady Vladimír Kratina strašně hezkej 😍 a já se do něho lehce zabouchla asi, ups. 😭 Samotný díl mě bavil… mělo to docela spád a vtáhl mě do děje. Tentokrát byl pitváním pověřený Pavel Zedníček - jakože taky mu to slušelo neříkám nic - a docela mu to šlo, akorát by mě teda nebavilo furt čekat na ty auta, který vyjedou z toho autoservisu. 🙌🏻 No nic, tímhle dílem se Pitaval zase vrátil do rozjetých kolejí. 🖤 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně zatím nejlepší díl tohoto seriálu. Nejen kvůli pochmurné atmosféře napříč celým filmem, ale i díky „ubrání humoru“ a více zapálení do vyšetřování od všech zúčastněných. Navíc Zedníčkovi konečně spadl hřebínek a Svatopluk Skopal dostal více prostoru, než jen nasedání a vysedání z auta VB. Vladimír Kratina předvedl velmi dobrý výkon – nejlepší ze všech. Takže v tomto případě tomu dám poprvé lehce nadprůměrné ohodnocení. 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento příběh je velmi dobře napsaný do všech detailů. Tak dobře, že by dnes vystačil i na celovečerní film. Složité vyšetřování nezvěstného může se neobejde bez problémů a přirozených lidských chyb. Ale to by nebyli vyšetřovatelé, aby si s tím nakonec neporadili. Dokonce je tu i menší ukázka práce na vědecké bázi, jak se dnes říká forenzních detektivů. Napětí jak jinak chybí, ale po dramatické stránce se děj stává vcelku zajímavým. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Vyšetřovatelé používají magnetofon ZK 140T z roku 1972, čtyřstopý monofonní kotoučový magnetofon. Vyráběný byl v licenci německého Grundigu polskou firmou Unitra ZRK. (sator)

Reklama

Reklama