Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán Roger William Corman obohatil filmový svet mnohými nízkorozpočtovými filmami. Väčšinou to boli snímky s horrorovou alebo sci-fi tématikou. V prípade titulu "Galaxia teroru" sa angažoval ako producent. Réžie sa chopil Bruce D. Clark. Záchranná misia vesmírnej lode Explorer na asteroide Morgentus je typickým produktom americkej béčkovej sci-fi horrorovej produkcie zo začiatku osemdesiatých rokov minulého storočia. Mizerní nesympatickí herci, smiešne filmové triky, lacné kulisy, chabá atmosféra, hlúpe dialógy. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Stopy smrti. Možná někdo přežil..." Roztomilý klon Vetřelce, který je připomínán téměř na každém kroku. Planeta, se kterou je ztracen kontakt, výtvarné řešení filmu, přistávací manévr, pyramida připomínající osídlení z Vetřelců, kteří teprve vzniknou, industriální hudba (Barry Schrader) a kapitánka mající za sebou peklo. Poslední třetina filmu jakoby vypadla z původního seriálového StarTreku, kde si posádka prošla podobnými situacemi. Zdařilé gore efekty (utrhané končetiny, vyhřezlé kosti s vnitřnostmi, servané maso z obličeje, exploze hlavy a podobné chuťovky) a milé příšerky (červi, pavoukovci, chapadlovci...)jsou příjemným zpestřením. Ohledně atmosféry jsou nejlepší úvodní titulky se záběry planety. Vzpomínaný J.Cameron si jistě řadu nápadů odnesl do svého pokračování vetřelčí ságy. Film není úplně špatný, ale v hlavě vám nakonec utkví jen pár scén. To jsem si uvědomil, když jsem si ho po pár letech znovu pustil... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle musela být svého času jízda, dneska to asi moc jízda nebude ale jako odpočinkový béčko je to parádní. Film z produkce Cormana plný příšerek, krve a parádní atmosféry. V tomhle filmu se hýbe všechno parádně. Nenudí to, příšery jsou pěkné a rozhodně se nestydí pořádně ukázat. Vemírná lod je parádní, sice to je takovej příživník Vetřelce ale kouká se na něj dobře. Nicméně má i dost chyb, celej film nedrží nějak moc pohormadě a špatnej konec tomu rozhodně nepomůže, herci jsou příšerní a vždycky jsem se těšil na Englunda. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Galaxy of Terror je jedným z viac vynaliezavejších a neskorých nízkorozpočtových bizardných filmov od Rogera Cormana. Jediné plus vidím vtom, že film vznikol v rokoch 80-tych a to bola doba, kedy vznikali skutočné majstrovské diela, lenže pravda je iná. Film síce obsahuje všetko čo si fanúšik gore želá (odporné slizké príšery, grafické gore, strašidelný príbeh, skvelé obsadenie a napokon atmosféru) ale chýba tomu potrebná dávka strachu a zopár nevysvetliteľných príčin, ktoré nás utvrdzujú vtom, že sa s nami režisér hrá až do konca. Ale ak budete film vnímať tak ako ja, máte sa na čo tešiť 80 percent. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že to v momente vypnem, ale vydržal som a dobre som spravil. Okrem už spomínaného JC totiž v týme objavíte aj Dennisa Skotaka - vizuál, alebo čuduj sa svete - Billa Paxtona - dekorácie. Tuná sa začala tvoriť parta, ktorá nám toho neskôr ešte hodne ukázala. Samozrejme, nie je to žiadny klenot, ale ako zábava stačilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vedúcim výpravy sa stal v tomto filme Bill Paxton. Bolo to v čase, keď ešte svoju hereckú kariéru poriadne nerozbehol. Prácu mu tu ponúkol pomocný režisér James Cameron, ktorý ho neskôr vo svojich filmoch pravidelne obsadzoval. (beso74)

Reklama

Reklama