Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden za nejlahodnějších drama-koktejlů vůbec. Sopláci Affleck s Damonem si sice půjčili základ odtud, ale vyměnili smrad zpocené smažky za laskavou psychologii pana Williamse, která mě dostala do jako jen málo podobných. V budoucnu se ukázalo, že Matt Damon si tímto počinem otevřel dveře do drsňáckých rolí, zato Ben Affleck potvrdil svou silnou stránku v tvůrčí oblasti. 100% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak skvělý scénář se vidí málokdy. A ještě k tomu od takových dvou cucáků:). Ne, vážně - nevím, kdo si Oscara zasloužil víc, jestli Matt Damon, Robin Williams, Stellan Skarsgard nebo Minnie Driver (ano, já vím, že by nebyli ve stejné kategorii:)). Ale opravdu hráli tak, že mě to vzalo za srdce. Dokonce i Ben Affleck ve svojí malé, ale nezapomenutelné roličce perlí. Připočtěte si hudbu od Dannyho Elfmana a je to tutovka. A tím končím, sorry hoši, ale musím se dvořit dámě. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Strašně silný příběh s přirozeným prostředím, skvělými herci, perfektivními hereckými výkony, příjemnou hudbou, slibným dějem, který je natolik upřímný a reálný, že vás to chytne za srdce. Ale ve skutečnosti je to obyčejný život popsaný s naprosto bravurním důvtipem a chytrostí. Svým způsobem hlavního hrdinu obdivujete za jeho genialitu a jindy vám vadí jeho nezájem a lhostejnost, čímž se vlastně brání. Scéna, kdy Damon vybuchne a je nepříčetný, mě dostala a zároveň zabolela, už jen kvůli tý holce. Tenhle film je o složitém nitru člověka, který doslova mrhá svým talentem. Ale každopádně je to působivé drama, nad kterým se dá zamyslet. Ale není to ten typ filmu, na kterej bych se koukla několikrát za sebou. Ale i přesto si zaslouží to nejvyšší hodnocení... ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Sean Maguire: Jsou to báječné věci, tyhle maličkosti. Jo. Po tom se mi stýská nejvíc. Vady na kráse, o kterých jsem věděl jen já. Proto jsem ji měl rád. Ona na tom byla podobně. Znala všechny moje drobné neřesti. Lidé tomu říkají nedostatky, ale právě tohle je na tom nejlepší. A proto si musíme vybrat, koho pustíme do svého světa.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný psychologický film zabývající se tématem života tak trochu jiných lidí ( tím nemyslím postižených, ale geniálních ). A taky o tom, že volba, jaký život budete žít, je jenom na vás. Jedna z mála rolí ( když se nad tím tak zamýšlím, tak vlastně jediná ), kde je dobrý i Ben Affleck - výborně napsaná postava. Scénář je po právu oscarový - to flákání se skupinky přátel po městě, popíjení piva, vyprávění vtipů, kecání o holkách, frajírkovství Bena Afflecka - to je život ( Affleck a Damon asi čerpali inspiraci ze svého ) a navíc mi to trochu připomnělo i můj. Navíc tu jedna pěkna studentka Harvardu ( Minnie Driverová ) říká dobrej sprostej vtip - to jsem snad ještě v žádném filmu neviděl. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Keď Will (Matt Damon) dostane od svojich kamarátov auto, na zadnom okne je v odraze vidieť časť mikrofónu. (Hudakfilms)
  • Když se poprvé setkají v pracovně, tak Will (Matt Damon) doporučí Seanovi (Robin Williams), aby si přečetl knihu Howarda Zinna „A People's History of the United States“. Jako malý kluk bydlel Matt Damon vedle Zinna a namluvil knihu pro CD verzi. (don corleone)
  • Scéna, kde Sean (Robin Williams) vypráví historku o své "prdící ženě", je celá improvizovaná. (cihlenka)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama