Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

V posledních rádoby thrillerových dramatech (Behind her eyes, The mess you leave behind) Netflix celkem pohořel, no zato v postapo scifi sériích jako je Alice in borderland nebo právě Tribes of Europa Netflix boduje na plné čáře. ToE má doslova vše, co by podobný seriál měl mít (chybí mi snad jen nějaká větší řežba jako v GoT, kterou by si divák vryl do paměti) a naopak nemá žádne zbytečné vedlejší odbočky, které by stíhaly nudit. Postavy jsou slušné a poutavé a hlavně je jich dost, takže má divák velkou šanci si vybrat svého "oblíbence", herci kromě Olovera Masucciho (detektiv seriálu Dark) jsou neznámí, ale vlastně celkem šikovní. Děj je svižný, akční, často nápaditý a obrovské plusové body získává seriál za to, že působí jako teenagerovské série Divergence či Hunger games, takže podobné fandy rychle vtáhne. Na druhou stranu je zde dostatek akce, mnohdy krvavé a nečekaně brutální, ale prostor dostávají i vtipné, odlehčené a citlivé scény. Jednotlivé představené kmeny jsou rozmanité, každý jinak vyspělý (high-tech Atlanťané X zastaralí Origines v lesích), každý orientovaný na odlišnou stránku boje, s odlišnými vlastnostmí a počítám, že ve druhé sérii se ještě doodhalí zbytek a rozhodně ještě bude na co koukat (u mě jednoznačně vedou Vrány a jejich drsný systém hierarchie). No jedním slovem pecka - za tenhle kousek jsem ve výsledku hodně rád a už teď chci další řadu. Na německo sakra slušné. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud to nedostane další řadu, ani bych s tím nezačínal. Celých 6 dílů je spíše takový rozjezd pro další případné díly. Potenciál tam je. Německý Mad Max. Tři linky se třemi sourozenci. Ta s tím nejmladším Eljou je nejslabší u mě a koleduje si o proklikání. Na Liv ala Henriettu se dobře kouká, ale trochu nevyužitá. Kiano a jeho Femme Fatale Varvara je rozhodně nejzajímavější. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce slabšie, ale predsa len štyri hviezdy, aby som pozdvihol trochu hodnotenie. Jasné, scenár potrebuje ešte vypiplať, nie je to ani zďaleka tak premyslené, ako bol svojho času Dark, ale casting vyšiel na jednotku, výprava a celkovo technické spracovanie na jednotku, hudbu robí môj obľúbenec v poslednej dobe, na ktorého narážam na každom kroku a to Clinton Shorter a záver určite veľmi ale veľmi navnadil na pokračovanie a postupné rozuzľovanie tajomstiev daného sveta. Som zvedavý. S odretými ušami síce len 70%, ale s možnosťou nábehu na vyššie méty. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Německá variace na americkou 100vku a vskutku povedená. Audio-vizuál moc hezký, obsazení velmi dobré a kdybych to nevyčetl, tak si ani nevšimnu, že tam hraje Jordy, Piškulka a Yemi A.B.C.D. Vrahounský gesicht kickboxera Petra Vondráčka jsem ale poznal hned, i když není napsaný mezi herci. Akce je tam jako šafránu, ale přesto to odsýpalo svižně a nenašel jsem nudné scény, které bych musel posouvat. Možná je to i tím, že Netflix si jede svou politiku a nedělá u všech seriálu série po 10 či 12 dílech, jak to bývá u konkurence a tím to není nudně natahované. Těším se na další sérii, která určitě dostane zelenou. 75% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby tvůrci těch šest epizod vzali a udělali by z nich dvě, řekěme hodinové epizody, mohl to být docela slušný nářez. Takto musím říci, že jsem se dosti nudila, neb celý příběh je velmi nevyvážený a neucelený. Hned z počátku sice divák zjistí, že došlo k nějaké energetické katastrofě, ovšem proč to skončilo rozdělením na kmeny, to nikdo neví. Dále pak neurotičtí černí ptáci, kteří nedělají nic jiného, než všechny zbytečně zabíjí (a navíc na čemsi ujíždějí) a další jiné podivné kmeny. Technologie by neměly fungovat, nicméně benzín zjevně mají, náboje do zbraní také a pak tu jsou ještě tajemní Antikové a černé zlo z východu. Prostě maglajs. Pointa v nedohlednu a kostka, o kterou celou dobu jde, děj také nikam neposunula, neb než se kolem ní začalo něco kloudného dít, tak byl konec šestého dílu. Vizuál nic moc, herci nesympatičtí do jednoho a předvídatelnost kroků jednotlivých akterů a celého děje byla až do nebe volající. Takže napětí téměř nulové, akce dosti, vykreslení světa povrchní, hudba psychidelická. Za mne velká nespokojenost, nicméně s přihlédnutím k zemi původu a formátu dávám dvě a čtvtr hvězdy, tedy 45%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Podle náznaků a map v seriálu se dá lehce vydedukovat, že kmen Origins sídlil na pomezí hranic Německa a České republiky. Ve scéně, kdy Voss (Robert Finster) ukazuje Liv (Henriette Confurius) trasu do Berlína, tak jejich trasa začína v oblasti sudet a následně je varuje před Lipskem. (UncleMorty)

Reklama

Reklama