Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (70)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to. Byla tam drzá Wendy, nesympatický Petr, plno špatných hereckých výkonů a hlavně nic pohádkového. Všechny důležité scény se berou zktratkou, jakoby se očekává, že přece divák příběh zná. A snad i proto je výsledek tak nějak … mhe. Prostě se nikde nestaví příběh, nestaví se postavy. Jen se vypráví dost krkolomný příběh. Ztráta času a značný pokles dobré nálady (a to není jen tím temným vizuálem). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je pekná, ale nič iné tam nefunguje. Komplet všetky decká pôsobia extrémne nesympaticky a môj obľúbenec Jude Law ako Hook trápne. Takže to celý čas nudí a divák má potom čas riešiť chujoviny typu jak je to všetko komicky multi kulti a genderovo vyvážené a jak to pôsobí strašne umelo. Minimálne sa to malo volať Wendy a sidekick Peter pan. 3/10. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

A komu tím (filmem) prospějete, co? Absolutně zbytečné dílo a ztráta času si ho vůbec pouštět. Dějově prakticky totožné jako původní animák – stejně nezajímavé a plné nudných až otravných postav. Ani ten vizuál není nic extra, protože z každého záběru doslova stříkají digitální efekty a slavná Země Nezemě je v podstatě velká louka. Verze z 50. let alespoň měla jakési kouzlo, tohle nemá nic. Určitá snaha o větší kompaktnost vyprávění je znát, jenže pořád je to celé extrémně nezáživné a pokus o zachycení problémů dospívání je absolutně nefunkční. Vztah Petera Pana a kapitána Hooka je lépe prokreslený, což je sice fajn, ale tak nějak k ničemu. Naštěstí tam jsou asi dvě celkem chytlavé písničky a ústřední herecké obsazení je kvalitní. Škoda teda, že nemají co hrát. A štve mě, že tomu někteří jedinci budou primárně nadávat za domnělou politickou korektnost, když to má tunu jiných a závažnějších problémů. 2/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektné - sám režisér a scenárista priznal, že to urobil, lebo doba sa zmenila - a tým pádom aj tradíciu príbehu búrajúce dielo, ktoré obdivovateľom Petra Pana nemôže stačiť. Vizuálne a trikovo pekné, ale všetko násilne feminizovať, genderovo a rasovo vyvažovať, a to aj v starých osvedčených príbehoch, to je fakt päsť na oko. Až tak sa dnešní filmári sústredia na tieto libtardské novoty, že potom celý film stráca kúzlo. Klasiku spláchli do záchoda, ale nedokážu ju adekvátne nahradiť. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Peter Pan & Wendy je poměrně solidní moderní pojetí klasické pohádky, které ji aktualizuje pro naši dobu bez toho, aby ji příliš měnilo. Některé změny ale bohužel nefungují a ve výsledku příběhu spíše ubližují. Film je dostatečně ovšem i tak dostatečně zábavný na to, aby si udržel divákovu pozornost po celou dobu své celkem přívětivé stopáže. Nejsilnější stránkou filmu jsou jeho vizuály (hlavně výborná kamera a vizuální efekty), ovšem i ty jsou shazovány nevýraznými a pochmurnými barvami. Jude Law jakožto Kapitán Hook je velice zábavný, a spolu s Ever Anderson v roli Wendy herecky táhnou celý film. 60%. Více zde. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • David Lowery opísal film ako „najosobnejší“, „najdospelejší“ a "najlepší" film, aký kedy natočil. (Arsenal83)
  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama