Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do problematiky imigrantů versus hostitelská země. Působivé scenérie, důraz na charakteristiky postav, kulervoucí příběh, procítěné hraní neokoukaných herců, pro našince exotika jak prase. Celkově efektní a funkční. Pokud jde o můj osobní postoj k jedné či druhé straně barikády, není jednoznačný. Vím, že bych se v těch místech nacházet nechtěla, riziko různé újmy (nejen krádež auta) je přímo úměrné neustálému přísunu nových ilegalistů. V globálu se není co divit pohnutkám přistěhovalců, ani striktnímu přístupu Ameriky. Obojí je v současnosti nezvladatelné a neudržitelné, žádné uspokojivé řešení nevidím. Snažím se chápat a nejintenzivněji mě napadá slovo lítost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma ako sa patrí, ťažko si predstaviť a posúdiť ťažké osudy Mexičanov snažiacich sa o lepší život v USA. Často ani nevedia po anglicky. Tento film ale nechce súdiť. Chce skôr ukázať, že nie každý Mexičan je gangster, nie každý sa chce živiť kriminalitou, hoci je k tomu často donútený. Veľmi dobre sa to pozerá a výborný výkon Demiána Bichira ťahá film. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám komentáře ostatních, zjišťuji, že nejsem jediná, které při sledovování tohoto filmu přišel na mysl Vittorio De Sica a jeho Zloději kol .I když tady se jedná o imigranty. Do rolí otce i syna byli vybráni moc sympatičtí představitelé přistěhovalců, člověk jim o to víc musel držet palce v jejich honbě za ukradeným vozidlem, jediným zdrojem ke získání možných prostředků k vytržení z bídy a k naději pro vysněné zlepšení jejich životů. Otec, jako přistěhovalec ilegální byl navíc vystaven neustálému strachu z odhalední a následné deportace. Řešit v bohatších zemích problémy s imigrací je určitě hodně složité. Rodiny by se neměly rozdělovat. Ale zase, kdyby se přílivu uprchlíků z Mexika volně otevřely hranice, asi by v původní domovině nezůstal téměř nikdo a USA by nápor nezvládly. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh jednoho mexického otce, který se před 13 lety "vydal na sever", do Spojených států amerických za lepším životem. I když tvrdě pracoval a navíc sám vychovával syna, soudím, že nežil o moc líp, než kdyby zůstal doma v Mexiku. Otázka imigrantů je žhavá neustále, a tento film o ní vypráví. Vynikající herecký výkon Demiana Bichira, kterého vidím v krátké době už podruhé. Tak tenhle Mexikánec se svého amerického snu nakonec dočkal. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o životě mexických imigrantů v USA, o tom, jak je těžké prorazit, zvlášť když jste tam načerno s dospívajícím synkem o tom, jak zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Jak snadné je pro kluka být získán gangem, jak těžké je to odmítnout, jak těžké je to pro jeho otce, který se ho snaží slušně vychovat a ve své poctivosti je ještě okradem a přesto dokáže pochopit, že někteří jsou na tom ještě hůř. Ale důsledky zoufalství na sebe nenechají nikdy čekat, tak to v životě prostě chodí, i když skrze děti se dá vykřesat jiskřička naděje. A tak až budeme zase někdy všichni svorně nadávat na všechno kolem - a že to taky dělám -vzpomeňme si na zoufalé oči táty Demiána Bichira.......a přejde vás to, tak jako mě.... film s působivou atmosférou a hereckými výkony. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)
  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama