Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobré drama se zajímavým tématem. Nicméně závěrečné drama bylo trochu zbytečné ne. Všichní ví, že vyhoštění jsou do 14 dnů zpět. Fajn tomuto to trvalo 4 měsíce, ale i tak. Určitě zajímavý pohled na dnešní ameriku a její odvrácenou tvář. Nicméně ať jsou mexičani jakýkoli, tak bez nich by amerika zbankrotovala. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nenásilný snímek o touze za lepším životem mexického přistěhovalce a jeho syna. Svou sílu příběh čerpá z autentičnosti, emocí a snahy o začlenění do společnosti. Příběh nabízí dvě diametrální roviny pohledu. Otce, který se snaží vychovat svého syna slušně, byť se musí sám protloukat útrapami ilegálního přistěhovalce a syna, který stojí na prahu rozhodnutí mezi "ideály" svého otce, nebo gangy. Nejsou zde žádné emocionální výstřelky ani happy end. Chválím soundtrack! ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o životě mexických imigrantů v USA, o tom, jak je těžké prorazit, zvlášť když jste tam načerno s dospívajícím synkem o tom, jak zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Jak snadné je pro kluka být získán gangem, jak těžké je to odmítnout, jak těžké je to pro jeho otce, který se ho snaží slušně vychovat a ve své poctivosti je ještě okradem a přesto dokáže pochopit, že někteří jsou na tom ještě hůř. Ale důsledky zoufalství na sebe nenechají nikdy čekat, tak to v životě prostě chodí, i když skrze děti se dá vykřesat jiskřička naděje. A tak až budeme zase někdy všichni svorně nadávat na všechno kolem - a že to taky dělám -vzpomeňme si na zoufalé oči táty Demiána Bichira.......a přejde vás to, tak jako mě.... film s působivou atmosférou a hereckými výkony. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdy American Dream. Bez ruzovych okuliarov , Happyendu a stastnych koncov. Toto je realita ktora sa denno-denne deje nielen na Mexicko-Americkej hranici ale aj na Ukrajinsko-Slovenskej hranici. Ludia utekaju z rodnej krajiny kvoli splneniu si sna popripade kvoli rodine ktorej chcu domov posielat peniaze no ako to povecsine skonci? Popripade kolkym sa to ozaj splni? Minimalnemu percentu a o zvysku hovori tento film. Ludia ziviaci sa iba svojim telom prezivajuci na ulici hladajuci trochu tepla a chleba.Ake maju prava a istoty tito ilegalny emigranti? Existuje iba jedno navrat tam odkial usli.Hlavne postavy ozaj bojuju za stastie a buducnost no vzhladom na to ze nemaju ziadne pravo aku maju sancu na lepsiu buducnost ? Absolutne som necakal taky silny pribeh a take citovo silne drama , ze po skonceni filmu som 10 min. iba tak sedel a premietal si to este raz. Som velmi rad , ze sedim na zadku vo firme som velmi rad , ze som Slovak som proste Kurva rad , ze som Europan. 95% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film dáva nelegálnym mexickým prisťahovalcom ľudskú tvár tým, že rozpráva veľmi ľudskú, jemnú a malú drámu. Film mal v sebe všetky ingrediencie, aby sa stal vzorovou a predvídateľnou drámou. Nemal za sebou ani veľký rozpočet, ani žiadne veľké mená, takže tento film sa veľmi ľahko mohol stať veľmi zabudnuteľným a nevýrazným. Napriek tomu sa filmu darí stať sa oveľa viac než len tým, že sa šikovne vyhýba väčšine klišé, ktoré by ste vo filme ako je tento očakávali, a tým, že sa nezameriava na žiadne lacné nálady emócií. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)
  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)

Reklama

Reklama