Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem se upřímně dojal, jindy jsem se od srdce zasmál a sem tam jsem zůstal naprosto chladný ve vrcholných scénách. Nesmírně pochmurná atmosféra prolíná celý film a i když se hrdinové řehtají na maratonu filmů Mela Brookse a vy se smějete s nima, ta pachuť tragédie, která potkala jednoho z nich na jazyku zůstává. Adam Sandler se své role zhostil dle očekávání (vím že je dobrý herec), jako člověk vyrovnávající se s otřesnou osobní tragédií uzavřením se do sebe a vytěsněním nepříjemných myšlenek z paměti, je zcela uvěřitelný a celý film vás pohled na něj (s vědomím jeho osudu) bude rozesmutňovat. Škoda jen, že v nejsilnější scéně, když se vyzpovídá doktorovi, jsem mu to zrovna moc nevěřil, ale předpokládám, že za to může dabing, kdy dabér pološíleného člověka vylévající si s brekem své srdce kuňkal, jako kdyby zrovna žvejkal rohlík a sledoval grotesku. Naopak scéna, kdy Sandler vylíčí rodičům své ženy pocity jež zažívá každý den, je bravurní se vším všudy a považuji ji za vrchol filmu, kdy se společně s hlavní postavou dostanete na úplné dno, kde se zmítá člověk, který o všechno přišel. Sendlerovi po celý čas maximálně sekunduje Don Cheadle v roli bývalého spolužáka a přítele, kterému je Sandlera líto a chce mu pomoct. Ono je vlastně všem Sandlera líto a chtějí mu pomáhat, aniž by o pomoc volal! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vážný Sandler rozhodně není nic pro mě a teď už to vím víc než jistě. Scénář je zbytečně zdlouhavý. V kratší verzi by asi nebyl špatný. Způsob podání a herecké obsazení je ale příšerný. Spousta scén zbytečně přehraná a některé zase nedodělané. Film mě nijak nenaplnil a dotkl se mě opravdu jen pár slovy, které zřejmě stejně brzy zapomenu. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z rozporuplných reakcí amerických kritiků lze poznat, jak moc jsou v USA na téma 11. září ve filmu citliví. Tady je ale útok použitý jen jako tragédie, kde jednomu z hrdinů zahynou žena s dětmi - mohla by tam být klidně autonehoda nebo "obyčejný" pád letadla a na děj by to nemělo vliv. Rozhodně si nemyslím, že by docházelo k exploataci bolestivého tématu, naopak Binder vypráví velice citlivě a vyhýbá se přílišnému tlačení na pilu. Herecké výkony jsou znamenité do jednoho - Sandlerem počínaje a Sutherlandem konče. Snad jen dějová linie s psychicky narušenou pacientkou (byť sama o sobě půvabná) trošku přebývá. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, poněvadž patřím mezi ten typ lidí, které rozesmutní i rozlité mléko a brečí nad každou volovinou. Volání o pomoc mělo u mě šanci vykoledovat si cestu do mé TOP (co se týče emociálních snímků), ale vůbec nevyužilo potenciálu, které se mu nabízelo. Mike Binder se měl více soustředit na duševní rozpoložení Charlieho a ne na scény, kdy jeho "kolejářský" kamarád řeší situaci, jestli mu jeho pacientka má udělat orální sex. Alespoň, že se film nezastavuje nad záběry letadel, které vrážejí do mrakodrapu, to poskytuje alespoň malou útěchu nad jinak skvostným filmem, který i přes svou délku dokáže lidskou duši rozesmutnit. Ne však tu moji.... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Už když se mi během úvodních titulků dostávalo citlivých záběrů zprvu neidentifikovatelného muže na motorem poháněné koloběžce, tušil jsem, že následující 2 hodiny budou výjimečné. A měl jsem pravdu, od (ve srovnání s elitou) ne zcela známého režiséra Mika Bindera se nám dostalo nečekaně příjemného překvapení, Reign Over Me je vskutku citlivé drama, lehce otřené, avšak neopírající se, o tématiku 11. září. Adam Sandler byl opravdu výbornou volbou, nejen, že jeho výkon byl famózní, ale navíc vzhledem k jeho předešlým komediálním rolím je divák schopen lépe vnímat onu proměnu ve zničeného muže. Zrak také upoutá Liv Tyler, kdyby takových psycholožek bylo víc, určitě bychom za nimi rádi chodili se sebemenším bolístkem a vůbec by nám nevadilo, že "She's too young, she's a baby". Vše navíc dokresluje chytrá hudba, která přesně ví, co má hrát a kdy se má spustit, aby dotáhla atmosféru téměř k dokonalosti. 9/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)

Reklama

Reklama