Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (80)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rádoby dobrodružná/fantasy dětská výprava vesmírem, která vede přes to nejhorší z Nekonečného příběhu, dětské tvorby Roberta Rodrigueze a málem potkáme i zlého klauna To. Tenhle film není dobře natočen, jeho tvůrci to vědí, ovšem je jasné, že takhle dobrý blockbuster natočit nelze. Negativní ohlasy, na které vždy prdím, tentokrát fakt nekecaly. Už úvodní rozjezd, koketující s filosofickými prvky, je značně zdlouhavý a absolutně nenaladí na příští dění. Hlavní hrdinka je šeredná a nesympatická až běda, to nás ještě vzápětí čeká herecky netalentovaná prasnice Oprah Winfrey v roli jedné ze tří kouzelných bytostí. Netvrdím, že knížka, podle níž film vznikl, nemohla být pěkná i čtivá, ke všemu budí dojem, že byla obsáhlá a tvůrci z ní provedli výcuc, který režisérka špatně a nefunkčně pospojovala. Ava DuVernay není dobrá vypravěčka příběhu, nijak jí nepomáhá ani scenáristické duo Lee & Stockwell, které filmy pro rodinné publikum umí, jenže tentokrát se nijak nesnaží o potvrzení své reputace. A režisérka nahodí několik vizuálně zajímavých scén, v závěru namíchá koktejl z temnoty, ale Pizdney děti šetří, takže o osud postav se divák bát nemusí. V tom nezvládnutém a nesourodém mumraji sebou melou hvězdy Reese Whitherspoon a Chris Pine (dobrá, jako jeden z mála snese přísnější metr), zbytek je tvořen z dobrých herců, ale třeba takový Levi Miller nepředvede vůbec nic. Film šel na filmovou scénu s ambicemi, které nenaplnil. Je pochopitelné, že poté, co nebyl pozitivně přijat diváky ani kritikou, se do našich kin už nedostane. A litovat nemusíte. Z kina byste stejně odcházeli nespokojení. Většina pozitivních známek je za obstojné technické zpracování a občasné stopy (nevyužité) originality. 5/10 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přinutil pochybovat o tom, zda jsem již na tyto filmy starý či ne. Vždyť přece mám rád pohádky, nové kouzelné světy a věci, které nedávají tak úplně smysl. Tak proč jsem z tohoto filmu na vážkách? Zneklidnilo mě snad moderní pojetí pohádky, kdy se již do Never-never landu nechodí pomocí začarované skříně, ale za pomocí nějakých těch teorií o čtvrtých rozměrech (pojem tesseracting)? Vylekaly mne tři podivné Bohyně se skvělými jmény, které jsou sice jako nápad zajímavé, ale jejich vizuální provedení místy působí jako prostá odpověď "Ano" na otázku "jak si přejete vypadat?"? Jsem snad znepokojen příliš kýčovitým zjevem některých nejmenovaných planet? A nebo si prostě v duši uvědomuji, že děj je i na dětskou pohádku neskutečně slabý a poselství křičící z filmu na všechny strany působí účelově a směšně. Jistě, film má skvělé části a velmi dobré nápady, ostatně za to dávám hvězdičky, ale celkové provedení jednoduše není dobré. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak se velkolepě píše, že je to podle knižní předlohy. Tohle jestli totiž mělo nějakou předlohu, tak leda omalovánky Hurvínka, protože představovat si takhle film já, podám si dobrovolně žádanku k Chocholouškovi. Všechno se tady tváří důležitě jak anténa na Žižkově, přitom když tenkrát pejsek s kočičkou pekli dort, muselo to proti tomuhle úletu roku být na Michelinskou hvězdu. (Banff, Kanada) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Príbeh nás zobral na púť galaxiou, kde sa tri prapodivné tety rozhodli pomôcť Meg, dcére vedca ktorý záhadne zmizol, a bojovať proti temnote ktorá vplýva na nás všetkých. A Wrinkle in Time právom zanechá nezáživnú pachuť v ústach niektorých ľudí. V tomto filme je toľko vecí ktoré nedávajú zmysel, sú divné, nefunkčné, otravné ... no napriek tomu som si tento film obľúbil po prvom zhliadnutí. Obzvlášť prvá tretina filmu, kde sa zoznamujeme s postavami, ma trafila do tých správnych miest a tak trochu rozcitlivený som opustil od cynizmu s ktorým som vkročil do kina. Najväčšiu zásluhu na tom mala úžasná Storm Reid u ktorej dúfam, že jej hviezda bude rok od roku vyššie a vyššie. Ďalším plusom je v mojich očiach to, že film má veľa vecí ktoré chce povedať, a je treba dúfať že si mládež zoberie aspoň jedno ponaučenie z mnohých odprezentovaných. Plusom A mínusom však budú vizuálne efekty. Niekedy hrozné CGI, niekedy absolútne famózne hodné zarámovania a povesenia na stenu. Tie nedokonalé scény však zamrzia, obzvlášť keď sa jedná o Disney film. Ako som spomenul na začiatku mnohé nedáva zmysel, príbeh funguje len tak tak, a postavy niekedy konajú neľudsky ... no oceňujem srdce ktoré tento film má a že sa snaží o niečo iné. Áno, je to nefunkčný film, no je to aj krásny film. Je to divný film, no svojim spôsobom je čarovný. Môže byť otravný a zároveň emočne bohatý. Tento film je beautiful mess po ktorom som opúšťal kino s príjemným pocitom a s radosťou si ho pozriem znovu. Ava DuVarney má môj rešpekt a teším sa na ďalšie jej projekty. P.S. kto sa potešil a s radosťou pousmial keď počul túto vetu “Tomorrow there’ll be more us — Miranda, American” nech mi dá vedieť, lebo je možné že sme najlepší kamaráti len o tom ešte nevieme. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Dosť dobre nechápem všetky tie negatívne hodnotenia. Lebo toto bol prekrásny príbeh po všetkých stránkach. Zaujímavé a prekrásne vystavané postavy. Prekrásny vizuál. Úžasní herci. Fakt neviem, na koho skôr spievať ódy. Aj keď favoritmi je jednoznačne ústredné detské trio. Cesta hlavnej hrdinky je niečo s čím sa dá tak jednoducho stotožniť. A celá message filmu, je niečo, čoho potrebujeme oveľa viac. Zaujímalo by ma, či sú niektorí nešpecifikovaní ľudia fakt neschopní oceniť veci, ktoré nie sú o nich a pre nich. Alebo sme fakt len rasisti. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • V Česku i na Slovensku byla zrušená premiéra filmu z neznámého důvodu. (kytka.patrik)
  • Kniha začíná slovy: „Byla to tmavá a bouřlivá noc.“ Zatímco film se koná v slunečném centru Los Angeles. (griph)
  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama