Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? Osmidílný koprodukční seriál Ultimátum se celý natáčel na Slovensku během dvou vln pandemie. Jedná se o historicky první koprodukci České televize a TV JOJ. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪️Extrém. Toto bolo treba nakrúcať v koprodukcii, pričom si ale pri tej koprodukcii nikto nevšimol, ako slabo je to naskriptované. Tak, ako sa hovorí, nevadí, že herci a štáb nič nevybavili, hlavne, že sa aspoň zabavili. Odporúčam pozrieť si namiesto tohto prvú sériu 24 hodin. Síce to má viac dielov ako toto, ale pri Ultimáte sa aj osem dielov javí ako subjektívnych dvadsať…⚪️ ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někoho zřejmě napadlo, že cca 20 let po premiéře 24 hodin bude dobré přijít s tuzemskou verzí seriálu. Jak se však ukazuje, tak kamenem úrazu bude v našem prostředí nevypsanost tvůrců v tomto žánrů, takže veškeré dějové linky a zvraty spadají do kategorie těch nejzákladnějších a nejprofláknutějších klišé, které se v podobných věcech objevují. Tvůrci si tady na první dobrou ukrojili příliš velké sousto, a tak nezvládají kombinovat politickou a akční linku, představují obrovské množství vedlejších (a veskrze zbytečných) postav, jejichž dějové linky nemají žádné ukončení. Dobře zvládnutá technická stránka věci a velká výprava pak dávají směřování k nějakému akčnímu béčku, ale to asi nebyl hlavní záměr tvůrců. Herci si viditelně užívají, že můžou konečně hrát něco jiného, než klasické vztahovky, ale komplexně je to hlavně škoda velkého potenciálu, který se utopil v ambicích samotných tvůrců. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napínavé až do konca. Napínalo ma totiž pri predstave, že by Diana Mórová svoje vráskavé ňadro ukazovala opakovane. Našťastie sa tak stalo len raz, ale predsa len strach tu bol permanentne. Tá ženská totiž zo strachu z kalendára nerobí nič iné, len sa snaží divákov preľstiť, že ona je ešte vlastne mladica. Inak ide o príliš prekombinovanú a prepolitizovanú záležitosť, také hranie sa na Ameriku, pritom v rámci tej akčnosti nemáme ani na Vietnam. Trápne bolo tiež angažovanie nehercov do podstatných rolí. Attila Végh sa ešte dal zvládnuť, hlavne nemusel rozprávať, takže sa to dalo vydržať. Ale taký Tomáš Palonder, to bola hrôza. Nielen vidieť, ale hlavne počúvať. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Je to sice trochu překombinované a místy poněkud zmatečné, nicméně na české i slovenské poměry jde zcela jistě o nebývale vydařený politický thriller, který disponuje kvalitními hereckými výkony, solidní akcí, pořádnou dávkou napětí a navíc v něm není nouze o nečekané dějové zvraty. Na rozdíl od většiny zdejších recenzentů jsem se ani chvilku nenudila, takže bych počet epizod určitě neměnila. (70%) ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeplácané, překonspirované, překombinované a ukrutně protahované nic. Z osmi dílů by šel udělat jeden průměrný, kdyby vyházeli tu ubečenou a uřvanou vatu kolem a všechny ty parazitní zbytečnosti. Kameraman by v detailech nemusel třepat kamerou, dramaturga možná přetáhnou do Růžové zahrady a zvukař by měl dostat padáka. S velmi odřenýma ušima jedna hvězda. (12%) ()

Galerie (172)

Zajímavosti (2)

  • Do úlohy únoscu Korňana bol pôvodne obsadený Roman Luknár, ale po nakrútení niekoľkých scén musel zo zdravotných dôvodov odstúpiť. Typovo podobného náhradníka, ktorý by bol zaujímavý aj pre českých divákov, tvorcovia našli v Milanovi Bahulovi. [Zdroj: Eurotelevízia] (arkis)
  • Podľa slov režiséra je v tomto seriáli viac trikov ako v prvom Pánovi prsteňov – približne päťsto. Digitálne napríklad dodali tri poschodia na budovu nemocnice (v skutočnosti ide o sídlo TV JOJ na Kolibe) a kvôli bezpečnosti robili digitálne aj väčšinu výstrelov. [Zdroj: Eurotelevízia] (arkis)

Reklama

Reklama