Reklama

Reklama

Doctor Who

(seriál)
  • USA Doctor Who
Velká Británie, (1963–1989), 286 h 44 min (Minutáž: 18–47 min)

Tvůrci:

Sydney Newman

Hrají:

William Hartnell, Tom Baker, Patrick Troughton, Elisabeth Sladen, Jon Pertwee, Colin Baker, Nicholas Courtney, Anneke Wills, Peter Davison, Guy Siner (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(694)

Obsahy(1)

Doktor je mimozemšťan z legendárnej planéty Gallifrey, má trinásť životov a po každom úmrtí sa mu kompletne mení výzor. Spolu so svojou vnučkou Susan Foremanovou, ktorú kedysi zachránil z temných časov na Gallifrey, sa usadia so svojím strojom času zvaným TARDIS v Anglicku roku 1963. Dvom učiteľom v Susaninej škole sa však moc nezdá a tak sa ju vyberú prenasledovať. Vtedy sú nútený vstúpiť do TARDISU a spolu s Doktorom sa začnú sústavné dobrodružstvá po iných planétach v rozdielnych časových obdobiach. Navštívia rok 100 000 pred Kristom, Aztékov, Vikinsgkú éru, Trójsku vojnu a mnoho ďalších. Doctor Who je zapísaný v knihe rekordov ako najdlhšie vysielaný sci-fi seriál na svete. (matolas)

(více)

Recenze (35)

Deschain

všechny recenze uživatele

Mission - pozrieť komplet klasického Doctora Who. Celý tento seriál má môj veľký obdiv, od 60tych rokov s prestávkami funguje doteraz. Mnohé diely sú robené náučným štýlom, takže sa dozviem čo-to zaujímavé z histórie (alebo budúcnosti :D) Niektoré diely, hlavne počas prvého Doctora som mala iba rekonštruované, ale neodradili. Niektoré boli výborné, len škoda, že sa nedochovali. Obľúbený Doky: 2. Naj companions: Jamie,... Obľúbené epizódy: 002 The Daleks, 005 The Keys of Marinus, 007 The Sensorites, 010 The Dalek Invasion of Earth, 021 The Daleks' Master Plan, 023 The Ark, 026 The Savages, 037 The Tomb of the Cybermen, 045 The Mind Robber, 050 The War Games... ()

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Len čo sa prekusnete prepálenou dĺžkou a vatovými epizódami, čaká vás fenomenálna jazda perfektných príbehov a skvelých postáv. Najobľúbenejšie epizódy: The Time Meddler, The Romans, The Aztecs, The Daleks Master Plan, The Celestial Toymaker, The Mind Robber, The Silurians, Inferno, Pyramids of Mars, The Horror of Fang Rock, The Invasion of Time, The Ark, The Talons of Weng Chiang, The Brain of Morbius, State of Decay, Logopolis, Enlightment, The Caves of Androzani, Vengeance on Varos, Revelation of the Daleks, Dragonfire, Hapiness Patrol, Remembrance of the Daleks, Curse of Fenric. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalý kult. První seriál není vůbec lehce stravitelný. Odradí jednak ďábelsky složitým systémem číslování epizod, díky němuž je problém se v něm vůbec vyznat, ale i plochostí dobrodružství prvních dvou Doktorů. Lepší než sledovat vše od úvodního dílu je začít u druhého seriálu a Devátého Doctora a na začátek se vrátit až v první fázi zamilovanosti. Vůbec o nic nepřijdete. Děj je tak komplikovaný, mnohovrstevný a skáče tolikrát v čase že stejně začne dávat smysl až po první stovce dobrodružství. Malý spoiler. Ve druhém díle první série (avšak páté epizodě) Prvního Doctora divák poprvé potká Daleky, ale současně ve čtvrtém díle dvanácté série (jedenácté epizodě aktuální série) Čtvrtého Doctora je svědkem jejich zrození. Až se dostanete do stavu že vám tohle začne připadat normální tak gratuluji, stali jste se stejně závislými jako já. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Britský kult, jehož vznik všechno změnil. Náhled širší divácké obce na sci-fi, způsob vyprávění příběhů, životy statisíců, či spíš miliónů lidí. Do svého komentáře a hodnocení (a žebříčku oblíbených seriálů) zahrnuji i obnovenou verzi Doktora, která je pokračováním, nikoliv remakem tohoto klasického seriálu. Doktor je od Williama Hartnella přes Toma Bakera či Sylvestera McCoye až k Mattu Smithovi (resp. Peteru Capaldimu) hrdinou, jehož si musíte zamilovat. Nehledě na jeho společnice a společníky (ať už Harryho Sullivana, Sarah Jane Smithovou, Rose Tylerovou či Claru Oswaldovou), kteří zajišťují, aby se diváci Doktora nepřejedli, a aby se sám Doktor nezbláznil. K tomuto seriálu jsem si hledal cestu obtížně, ale jelikož mám opravdu rád rozvětvené a propracované světy, nebylo zbytí. Musel jsem si ho zamilovat. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těch padesát let je na tom už samozřejmě znát a tak spousta efektů působí v dnešní době archaicky a legračně, ale každej správnej Whovian moc dobře ví, že seriál Doctor Who nikdy nebyl o nějakých efektech, on totiž na první místo staví děj a samozřejmě humor a obojím se mohl pyšnit už první Pán času. Závislovka. ()

Galerie (411)

Zajímavosti (190)

  • Nejdéle sloužící producent John Nathan-Turner neměl rád Doktorův (Tom Baker) "sonický šroubovák". Přišlo mu, že Doktora dělá příliš mocného a je přeužívaný, a tak jej v 19. sérii nechal zničit. Znovu se objevil až v televizním ffilmu z roku 1996. (PanCitron)
  • Tom Baker je dle fanoušků a populárního uznávaného publicistického youtube kanálu WatchMojo.com nejoblíbenějším a zároveň nejlepším Doktorem Who z klasické série Doctor Who (1963). (P. J. D.)
  • Sylvester McCoy plánoval na konci 27. série, která měla být uvedena v roce 1990, seriál opustit. Kvůli zrušení natáčení pokračování po 26. sérii však svou "odcházecí scénu" nafilmoval až pro televizní film z roku 1996. (PanCitron)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Luc Besson plánuje sci-fi velkofilm

Luc Besson plánuje sci-fi velkofilm

02.07.2012

A pokud se mu povede jako Pátý element, máme se na co těšit. Bessonova produkční společnost Europa Corp. koupila práva na u nás neznámý, ale v západní Evropě populární a kultovní sci-fi komiks ze 60.… (více)

Reklama

Reklama