Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (15)

Nebe a dudy

Nebe a dudy (1941)

Těsně po scéně, kdy Bartošovi (Jaroslav Marvan) zavolají do kanceláře, že se Fábera (Jindřich Plachta) vážně zranil, je vidět na nebi v záběru na Fáberovu chalupu letící letadlo, evidentně stíhačka. Vzhledem k tomu, že je film natáčen v roce 1941 a dle tvaru křídel se s největší pravděpodobností jedná o BF 109 – Messerschmitt.

Případy 1. oddělení - Veteráni

Případy 1. oddělení - Veteráni (2022) (epizoda)

Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Ve scéně, kdy se Kay (Diane Keaton) chystá vyrazit na nákupy a Tom Hagen (Robert Duvall) jí v tom zabrání, se Kay v autě, a pak okolo auta, mění šaty a baret. Během pár vteřin se jí střídají jednobarevné šaty a pruhované.

Muži bez křídel

Muži bez křídel (1946)

Pavel Hromek sám neměl k postavě radisty vysazeného z Anglie daleko. Hromek byl totiž posledním parašutistou vysazeným na území Protektorátu v rámci výsadku Bauxite 22. března 1945, kde plnil především zpravodajskou činnost a zároveň se podílel na přejímání materiálu z leteckých shozů.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Vylodění nebylo natáčeno na opravdové Omaze, dokonce ani ve Francii, nýbrž na jihovýchodě Irska na pláži Curracloe poblíž města Wexford.

Hitler: Vzestup zla

Hitler: Vzestup zla (2003) (TV film)

Když Ersnt Hanfstaengl (Liev Schreiber) poslouchá poprvé Hitlerův projev, je možno za Hitlerem na chvilku vidět vlajku se svastikou. To ale není možné, protože Hitler přišel z představením symbolu svastiky až později u Hanfstaengla na večeři.

Chlapec z Hitlerjugend

Chlapec z Hitlerjugend (1933)

Píseň "Unsere fahne flattert uns voran", která ve filmu častokrát zazní, se stala neoficiální hymnou Hitlerjugend a složil ji tehdejší Reichsjugendführer Baldur von Schirach.

Ztrácej svoje mládí

Ztrácej svoje mládí (2003)

Kapela DAF (Deutsch Amerikanishen Freundschaft) opravdu byla a stále je kultovní kapelou, která byla v 80. letech v Západním Německu velice oblíbená. Byla průkopníkem stylu Neue Deutsche Welle / Nová německá vlna.

Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále (2006)

Prostor hotelu Tichota (hotel Dítě) byl za protektorátu Čechy a Morava opravdu používán pro potřeby Říše, ne však k vyšlechtění ,,Čisté rasy,, , ale pro výchovu české mládeže v duchu myšlenek Třetí Říše (Školy Adolfa Hitlera), tzv. Kuratorium - obdoba Hitlerjugend.

Tobruk

Tobruk (2008)

Veškerá nákladní auta, která jsou vidět ve filmu, jsou originály, které si bojem opravdu prošly.

Reklama