Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (11)

M*A*S*H - Alkoholici

M*A*S*H - Alkoholici (1974) (epizoda)

Film s Alice Faye promítaný na začátku epizody je Tin Pan Alley (1940). Píseň z filmu „America, I Love You“, kterou v epizodě můžeme slyšet, zpívá Alice Faye a na klavír ji doprovází John Payne. Hudba pochází od Archieho Gottlera a text od Edgara Leslieho. Píseň je z roku 1915.

Pes baskervillský

Pes baskervillský (2002) (TV film)

Mezi původní literární předlohou a filmem je několik rozdílů. V knize paní Stapletonová (Neve McIntosh) nezemře, zatímco ve filmu ano. Liší se pak značně také závěr. V knize totiž Watson (Ian Hart) není postřelen a Holmes (Richard Roxburgh) se nedostane do nepříjemné situace, kdy se topí v blatech s pistolí u hlavy. Knižní konec je takový, že je zatřelen pes, vrah výstřely uslyší, rozhodne se prchnout, ale kvůli tmě se v blatech nedokáže zorientovat a utopí se.

Okolo futbola

Okolo futbola (2013)

Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

Ondřej Vetchý je fanouškem fotbalové Sparty a i v tomto seriálu si můžeme povšimnout několika klubových suvenýrů postavy, odkazující ke zmíněnému týmu. Jsou jimi například hrnek nebo velká klubová vlajka, kterou má ve své kanceláři. Podle scenáristy Josefa Mareše by kriminalista tak velkou klubovou zástavu vystavenou mít nesměl, protože kdyby vyslýchal fanouška Slavie, ten by ho mohl obvinit z podjatosti.

Hooligans

Hooligans (2004)

Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006).

Hooligans

Hooligans (2005)

Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii.

Ztracený svět: Jurský park

Ztracený svět: Jurský park (1997)

Mezi filmem a knižní předlohou je několik rozdílů. Ve filmu byla vynechány jedny z hlavních postav knihy - paleontolog Richard Levine a dětská postava R.B. "Arby" Benton. V knižní předloze dále Kelly (Vanessa Lee Chester) není dcera Iana Malcolma (Jeff Goldblum). Ve filmu je dále na ostrově značné množství osob, včetně lidí z InGenu, zatímco v knize jsou na ostrově pouze Malcolm, Sarah Harding, Kelly Curtis, Richard Levine, Jack Thorne, Eddie Carr a 3 lidé z firmy Biosyn, což je bývalý konkurent InGenu. Ve filmovém zpracování se rovněž angažuje firma InGen, disponující početnou výpravou, auty a helikoptérami, přičemž v knize se uvádí, že zkrachovala.

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Obchodní dům, ve kterém pracuje pan Tkaloun (Zdeněk Svěrák), je supermarket Albert (jeden ze sponzorů filmu).

Animal Beatbox

Animal Beatbox (2011)

Snímek se v roce 2011 stal vítězem festivalu krátkometrážních filmů Tropfest.

Smrt přichází v bílém

Smrt přichází v bílém (2003)

V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu.

Reklama