Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (25)

To

To (2017)

Když se konal casting na postavu Pennywise, tak se Bill Skarsgård dostavil již nalíčený jako klaun, ačkoli nemusel. Tvůrci prozradili, že jeho nadšení a zápal pro věc byly jedny z hlavních důvodů, proč ho obsadili.

Devadesátky

Devadesátky (2018)

Značka a druh auta, se kterým se hlavní protagonisté vybourají, je stejné jako auto, se kterým se skutečně vyboural Jonah Hill v mládí.

Devadesátky

Devadesátky (2018)

Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Devadesátky

Devadesátky (2018)

Dialog, který vede Ray ve skate shopu o Beverly Hills, je skutečnou zkušeností Na-kel Smith.

Devadesátky

Devadesátky (2018)

Jonah Hill prozradil, že největší vliv pro tvorbu filmu bylo vytvoření reverzního skate videa, kde je skateboarding až jako vedlejší pointa. Důležitější bylo, aby video zobrazovalo spojování lidí.

Řbitov zviřátek

Řbitov zviřátek (2019)

Název Řbitov zviřátek je správně. Vychází z dětského nápisu s chybami a českého překladu původní Kingovy knihy.

Zlo nikdy nespí

Zlo nikdy nespí (2016)

Tento film byl zpřístupněn do 25. září 2016, dokud společnost Relativity Media (domácí distributor filmu) nevyhlásila bankrot, takže osud filmu nebyl jistý. Film byl později získán společností Netflix a navrácen na plátna.

Zlo nikdy nespí

Zlo nikdy nespí (2016)

Žádný z motýlů, který se objeví na začátku filmu, nemá tykadla. Poté, co spolužačka dokreslí tykadla na Codyově fotografii motýla, všechny motýly a můry ve filmu již tykadla mají. Malý detail, který ukazuje, že Codyovy sny nejsou jen dětinské, ale snadno ovlivněny ostatními.

Have Dreams, Will Travel

Have Dreams, Will Travel (2007)

Mnoho herců včetně hlavní dvojice natáčelo za značně snížený plat, aby produkce filmu byla vůbec možná.

Na shledanou, chlapci

Na shledanou, chlapci (1987)

Quentin Tarantino pracoval předtím, než se stal režisérem, ve videopůjčovně. Tento film nazval „rezervoárovým filmem“, protože nemohl vyslovit titul, který byl pouze francouzsky.

It's All Gone Pete Tong

It's All Gone Pete Tong (2004)

Herec Paul Kaye není fanouškem taneční hudby, proto kdykoli je scéna, kde má nasazená sluchátka, poslouchá kapely jako Sex Pistols nebo The Clash.

Prázdniny v ráji

Prázdniny v ráji (1991)

Při úvodní autobusové scéně je vidět panoráma města Cleveland Ohio

Miluj souseda svého

Miluj souseda svého (2014)

Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky.

Návrat

Návrat (2003)

Když začínala předprodukce, režisér Andrej Zvjagincev řekl producentovi Dmitriji Lesněvskému, že nemá smysl natočit film, pokud nenajde dva chlapce, kteří by byli na tuto roli „geniální“. Zvjagincev měl dva asistenty, kteří mu pomohli hledat herce, jednoho v Petrohradě a jednoho v Moskvě, nakonec navštívil obě města sám. V Moskvě našel Vladimíra Garina a v Petrohradě Ivana Dobronravova, které si vybral z více než 600 uchazečů.

Ten den přijde

Ten den přijde (2016)

Herec Lars Ranthe, který hrál jednoho z tyranských vychovatelů Tofta Lassena, během natáčení nemluvil s ostatními herci, a to z důvodu, aby scény působily co nejvíc reálně. Na plac tedy chodil až když se natáčelo a při některých krutých scénách z něj měli dětští herci skutečný strach.

Reklama