Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (13)

Ranař

Ranař (2011)

Larry Woo, který stvárnil hokejistu Kima, skutečně hokej hrál. Dvě sezóny strávil v juniorské WHL a následně čtyři roky nastupoval za manitobskou univerzitu. Později pracoval jako trenér u mládeže.

Youngblood

Youngblood (1986)

Za tým Thunder Bay Bombers, který byl ve filmu vykreslen jako tým záporáků, se ve filmu objevil Paul Cavallini. Tento komparzista následně v letech 1986–1995 odehrál 564 utkání v NHL, v roce 1990 se zúčastnil i utkání hvězd.

Youngblood

Youngblood (1986)

Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích.

Youngblood

Youngblood (1986)

George J. Finn, představitel záporáka Rackiho, byl skutečný hokejový hráč, který svou juniorskou kariéru strávil v Ontario Hockey League – kanadské soutěži, ve které se film odehrává. Při náhledu do statistik je podle počtu trestných minut zřejmé, že i ve skutečnosti byl drsnějším typem hokejisty. Po přechodu mezi dospělé odehrál 12 utkání v IHL – dnes již neexistující druhé nejvyšší soutěži severoamerického kontinentu. Po své filmové roli se objevil již jen v poloprofesionálních soutěžích.

Gólman

Gólman (2019)

Během působení v Boston Bruins ve filmu vystupuje spoluhráč černé pleti. Ve skutečnosti Sawchuk (Mark O'Brien) v Bostonu působil v letech 1955–1957. První černošský hráč v lize Willie O'Ree debutoval sice za Boston, ale až v lednu v sezóně 1957/58, kdy již byl Sawchuk zpátky v Detroitu.

Gólman

Gólman (2019)

Ve filmu Terry Sawchuk (Mark O'Brien) ve svém posledním zápase před smrtí na pár sekund vystřídá jedničku New York Rangers Eda Giacomina, který si odpočine a brankáři se opět vymění. Ve skutečnosti ale Sawchuk naposledy chytal 14. března 1970 na ledě Chicago Blackhawks celé utkání. Pravdou je, že derniéra nebyla povedená – sedmkrát inkasoval.

Jurský svět: Nadvláda

Jurský svět: Nadvláda (2022)

Hlavní záporná postava Lewis Dodgson (Campbell Scott) se objevila již ve filmu Jurský park (1993), a to ve scéně, v níž najímá zaměstnance parku Denise Nedryho (Wayne Knight) pro krádež dinosauřích embryí. Při útěku z firmy Biosyn v tomto filmu odnáší embrya ve stejné plechovce, která se objevila v původním filmu.

Terminátor: Temný osud

Terminátor: Temný osud (2019)

V červenci 2019 se vynořila informace, že si Edward Furlong zopakuje roli Johna Connora, kterého ztvárnil ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Nakonec byla pouze použita jeho podoba, která byla nasnímaná pomocí technologie "motion capture" a poté dokopírována na tělo hereckého dubléra.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění.

Masaryk

Masaryk (2016)

Při boxerském zápase bez rukavic, který Masaryk (Karel Roden) navštíví, se objeví v roli rozhodčího legendární český boxer Rostislav Osička.

Kickboxer 4: Agresor

Kickboxer 4: Agresor (1994)

Tvorba make-upu Kamela Krify v roli Tong Poa zabrala každý natáčecí den tři hodiny při nanášení a hodinu při odstraňování. V jednom z rozhovorů uvedl, že ve filmu nepředvedl příliš bojových scén i kvůli nízké odolnosti make-upu proti pocení.

Reklama