Reklama

Reklama

Navillera

(seriál)
  • Jižní Korea 나빌레라 (více)
TV spot

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Starý muž má sen, mladý má zase dar. Jeden druhému pomůže zapomenout na drsnou realitu a splnit si sny o kariéře v baletu. (Netflix)

Recenze (8)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tenhle seriál těšila a nezklamal mě. Úžasný příběh o tom, že nikdy není pozdě si začít plnit své sny a dělat to, co člověka baví. Song Kang a In-hwan Park byli ve svých rolích skvělí a měli spolu úžasnou chemii a když se pak k nim přidal ještě Bok-rae Jo, byla to dokonalost. Hodně mě překvapil právě Song Kang, který, jak bylo patrné, do své role šel na 100% a přípravě věnoval obrovské úsilí. Když tančil, byla to radost pohledět a asi bych byla nikdy neuvěřila, že není profesionální tanečník. Počet epizod byl tak akorát a ač jisté momenty byly srdcervoucí, nikdo diváka nijak citově nevydírá. Vlastně se mi i líbilo, že seriál neřeší žádné milostné vztahové drama a plně se soustřeďuje na vztah mladého tanečníka a starého pána a rodinu. A nakonec to vše dokresloval úžasný a citlivý soundtrack. Nejvíc se mi líbila od Taemina ,,My Day" a od Kim Kook-heona ,,Butterfly". ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

To bylo krásný. Krásný, příjemný a trochu smutný. Rodina a její síla v té nejčistší podobě. Před panem Parkem smekám, protože střihnout si v jeho věku hlavní roli v takovém seriálu, to je úžasně motivující. Že je to sympaťák už vím dávno, ale stejně jsem ráda, že jsem si jeho herecký talent mohla užít v tomhle množství. A Song Kang? Jen těžko dokážu pochopit, že se člověk zvládne za půl roku naučit takhle dokonale baletit. Věřím, že bude mít spoustu fanynek i jako herec, i když já mezi ně zatím patřím jen napolo. V tančících scénách, a když trochu roztál nebo se naopak nahněval, prostě když se jakkoliv emočně vyjadřoval, byla jsem jeho. Ve chvílích, kdy byl chladný a tvářil se, že ho nebaví žít - což bylo bohužel často - se mi líbil o dost méně. Ale ta chemie, o které tady píšou holky, ta mezi ústřední dvojicí opravdu je, a seriál dělá naprosto jedinečným. 4,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle příběhy ráda, a tak jsem si říkala, že mi bude tenhle seriál líbit. Jenomže to jsem netušila, že se mi bude líbit tolik! Krásný příběh nerušený zbytečnými podrazy a milostnými mnohoúhelníky, obšťastněný kvalitní kamerou i soundtrackem. Vždycky mě dostávalo, když se dědoušek snažil, když baletil, když ho od toho rodina zrazovala, když byl šťastný. Stáří je sice svým způsobem smutné, protože toho člověk již tolik nezvládne a život končí, ale má i své krásné chvilky a tenhle seriál je „zachytil“ a aniž by nějak zvlášť tlačil na pilu je divákovi dávkoval. Navíc stáří tu bylo v protikladu k mládí, které je prudké, vášnivé, hloupé, ale silné. Stařík s mladíkem měli tak výbornou chemii, skvěle se doplňovali a každý si šel za svým cílem, ale oba chtěli nakonec to samé – zazářit. Pro mě tenhle seriál zazářil. Díkybohu za 12dílné seriály. Mít to dílů víc, tak už by to nebylo tak pěkné. Dostali jsme všeho tak akorát – snů, rodiny (jak u staříka, tak u mladíka) i baletu. Líbilo se mi to. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak krásný příběh, opět s dějovou linkou, kterou jsem nečekala. I když je to primárně o vztazích mezi muži různých generací, i tak jsem se všemi postavy soucítila. Jo, taky jsem si u toho i pobrečela, to už tak u K-dramat bývá. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně naivní  příběh, nic víc než zrezivělá emocionální ždímačka. Herecké výkony mladších herců jsou mizerné, téměř nulové a Son Kang si měl místo půlročního kurzu baletu vzít kurzy herectví, protože jediné, co umí, je vyjeveně zírat. Stejně jsou baletní scény sestříhané.. Naopak krásně se role  zhostili In-hvan Park a Moon-hee Na, kterou obdivuji v jejích téměř osmdesáti letech. Na druhou stranu nutno přiznat...... příjemná změna na Netflixu, protože se pro jednou vyprdli křečovitou genderovou a rasovou vyváženost. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Kurňa, tohle je tak originální téma, které využívá klasická klišé, že tomu dáváte 5-6 dílů než se začnete rozhodovat, jestli je to vlastně dobré a nebo ne. Ale ono to opravdu dobré nakonec je. Dost předvídatelný seriál (zhruba do předposledního dílu), který pokud máte schopnost empatie, vás prostě minimálně zarazí svojí lidskostí. Za mě 80%. A to zejména díky hlavní postavě a pak díky celkové atmosféře, která se po celou dobu nezměnila. Moc krásné překvapení. A poučení ???Plnte si svoje sny, kdykoliv a kdekoliv, dokud máte alespoň nějakou možnost....čas je rychlejší než si připouštíte třeba ve dvaceti. Můžete si myslet, jak vás všechno to stárnutí s bolestmi mine, ale stejně vás to doběhne, jako ty generace před vámi. Tak proč tomuhle faktu nenatrhnout řiť tím, že si začnete třeba baletit? ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Tento kousek předčil mé očekávání. Krásně podané , úžasní herci a realistická dějová linka. Na splnění si vlastních snů není nikdy pozdě a ani Alzheimer tomu zcela nezabrání. Scény z baletu podbarvené hudbou tomu dodávají na poetičnosti. ()

SmileSun 

všechny recenze uživatele

Jedná se o originální kousek z korejské tvorby, protože nejde o drama, akční počin, fantazy, romantiku a ani krimi. Místo toho máme možnost nahlédnout do problematiky rodinných vztahů, shlédnout nezvyklé mezigenerační přátelství, které vznikne díky snaze splnit si dětský sen – tančit balet. Seriál jako by nabádal k tomu, že nemáme zapomínat na své sny a že se máme snažit si je plnit, a to bez ohledu na věk. V tomto příběhu ale balet plní ještě další důležitou funkci – pomoc s nemocí… Každopádně velký obdiv patří Park In-hwan, že v tak vysokém věku (bylo mu  ještě více než jeho filmové postavě) se této role ujal a skvěle to zahrál. A Kang Song mě s každou další rolí přesvědčuje o tom, že může hrát snad kohokoliv. ()

Reklama

Reklama