Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tradiční zápletka + prostinký děj + choreograficky dobře nacvičené souboje = "Škola hada". Nemůžu si pomoct, ale tentokrát mně to nějak ke spokojenosti nestačí. Příběhu chybí ten správný drive - náboj, který by mě vtáhl do děje, abych ho nevnímala jen jako sled exhibičních akčních vystoupení jednotlivých protagonistů, která jsou čistě pro pořádek doplněná povětšinou ne až tak úchvatnými neakčními scénkami. Jackie Chan (jakkoli ho mám ráda) jakoby teprve hledal svůj výraz - a třebaže drobné vtípky i vážné momenty spolu docela dobře ladí, celek působí značně uměle, nesourodě a roztěkaně. Slaboučké 3* ... s přimhouřenýma očima. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem žádnej kněz. Jsem bojovník. Z Ruska!" Komedie s tradičně idiotskými zvukovými efekty při soubojích, při které se tvůrci vykašlali na vyprávění příběhu a spokojili se s obvyklým soupeřením o nejlepší školu kung-fu. Co je skutečně k neuvěření je dabing. Vytvořený byl údajně v roce 1997 a nevěřím, že překladatel vůbec věděl, jakým jazykem se ve filmu mluví a ve vytváření dialogů také nebyl příliš zběhlý. Paradoxně tenhle styl dabingu (přestože občas postavy povídají nesmysly a občas dabéři zkoušeli břichomluvectví) dal vzniknout těm nejlepším hláškám a technikám jako Útok na hada. Nejlepší byl ale ultimátní zápas kobra vs. kočka (s umělou prackou). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama