Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (124)

kosta73 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem na film asi třikrát měnil názor od nenáročné, zábavné věcičky ( velmi slibný start + přítomnost mých oblíbených herců ) do naprosté hovadiny, až z toho nakonec vylezl neutrálně slušný béčkový výplach mozku. To co tvůrci nenahnali na originalitě scénáře, popř. na hereckých výkonech (smutné zklamání, ale nevím co jsem čekal ), dohánějí zodpovědně na brutalitě a krvavosti. Suma sumárum, průměrné dílko, ale pro fanouška tohoto typu zábavy to ztráta času rozhodně není. ()

sovereign odpad!

všechny recenze uživatele

Az do videnia tohto filmu som nechapal, ako moze film v kine sfanatizovat divakov natolko, aby ho cele rozbili (pripad argentinskej premiery Evity). Keby som Virus videl v kine, velmi rad by som tiez daco rozbil. Kazda jedna scena predbiehala v trapnosti tu predchadzajucu a uplny klinec do rakvy bol zaver. Necudoval by som sa, keby reziser vratane hercov spachali po premiere obradnu samovrazdu. Davam odpad s najpokojnejsim moznym vedomim. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsou videt penize. Je to akcni scifi, becko. Jsou tam znami herci a herecky. Pribeh neni uplne marny a vlastne celkem originalni - vesmirna stanice MIR proleti zahadnym mracnem a dojde k vyboji, ktery se prenese az na ridici/radarovou namorni lod, ktera s MIRem komunikuje. Tam se tajemna energie chopi moci a pomoci elektrickeho proudu a vyvrazdene posadky zacne roboticky sestavovat jakesi bojovniky. Asi to melo navazat na Vetrelce a podobne filmy, kde posadka cehosi bojuje ve stisnenem prostoru (zda na lodi) proti nejakemu zlu z vesmiru. Rozhodne to neni film, ktery by mel mit jednu nebo dve hvezdy. Zahadou zustava, proc neni lepsi. Neco tam asi nefunguje, ale prumer si rozhodne zaslouzi. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ako pozeram tento film dostal dost nizke hodnotenie na moj vkus a nechapem preco, ved to bol skvely film, ktory ma znova pobavil po dlhej dobe, ked som ho videl naposledy. Ani tentokrat ma to nenudilo a bavilo ma pozerat az do konca. Dej filmu sa odohrava na opustenej vyskumnej lodi ruskych vedcov. Na palubu sa dostal zahadny organizmus, ktory postupom casu ovladol vsetku elektrinu na lodi. Zo zaciatku filmu len clovek uvidi male roboty velkosti macky, ktore su skor takymi sluhami, ktore zhromazduju material pre vyrobu vacsich strojov zabijakov. Na zostrojovanie tychto strojov aj pouzivali casti z ludskych tiel a takto ich kombinovali dokopy s kovovymi suciastkami. Radost bola sledovat roboty robene na sposob Terminatora, ktory strielali na nevitanych hosti:) Vo filme hrali aj znami herci, ako su Jamie Lee Curtis a Donald Sutherland, z ktoreho sa tiez stal taky robot a este k tomu aj napomahal tym votrelcom dobrovolne. To bol pekny bastard. Vo filme som nepocitil ziadnu nudu a preto mu davam take hodnotenie, ake si zasluzi podla mna. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být mnohem lepší. Začátek je velmi napínavý a člověk očekává vzrušující thriller. Nakonec se z toho vyvrbí podprůměrné béčko, které ale zaujme hereckým obazením Jamie Lee Curtisové, Donaldem Sutherlandem a Williamem Baldwinem. Roboti nebyly dle mého soudu moc dobře udělaní, strach z nich nešel vůbec. A některé momenty filmu byly opravdu hodně slabé. Nicméně se čas od času na tento snímek rád podívám. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Vydání filmu bylo plánováno již na začátku devadesátých let, ale tehdejší technologie nedovolovaly použití speciálních efektů v takové míře, aby film vypadal uvěřitelně. Trvalo tedy několik let, než se film dostal do vývoje. (HellFire)
  • Text ruské písně hrané v závěrečných titulcích jsou ve skutečnosti přezpívaná jména všech členů štábu a lidí, kterí se na natáčení podíleli, vyslovovaná odzadu. (HellFire)
  • Na motivy filmu byla vytvořena hra pro Playstation, která nesla název „Virus: It Is Aware“. (Terva)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama