Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

crha 

všechny recenze uživatele

Ani Sindibáda, natožpak Čarodějova učně tady Mistr nepřekonal, ale stejně má tahle jeho pohádka svoje kouzlo. Pana gunmakera Svobodu, ani Helenku želvu teda rád nemám, ale tady nemají ani jak vadit. Spíš mi chyběly ty hororové prvky jako byly třeba právě v Krabatovi a Sindibád je prostě také daleko lepší. Spíš zklamání, ale jen díky vysoko nastavené laťce, kterou u Karla Zemana mám. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Doporučuji udělat nějakou časovou pauzu mezi tím, kdy si pustíte Krabata a kdy Honzíka s Mařenkou, protože zažijete spíš trošku zklamáni. Já to udělal ve stejný den. Na Čarodějova učně to totiž nemá ani zdaleka, ale oplývá to skvělou hudbou od Karla Svobody, takže rozhodně kvalitu odepírat nechci, jen už to není tak geniálně atmosferické. ()

Reklama

Neotom 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman navazuje animací i pojetím děje na svůj předchozí snímek o Čarodějovu učni. Výrazně mu v budování atmosféry napomáhá svou podmanivou hudbou Karel Svoboda (ačkoliv ta v několika momentech připomíná sci-fi). Film je rovněž kvalitně nadabován. Příběh samotný mě ovšem dokázal zaujmout podstatně méně, ačkoliv konec je nádherný. 65% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mistr svého oboru se vrací.Pixarovky jsou často skvělé,ale Karla Zemana nám může svět tiše závidět,i já nám závidím.Opět vynikající,tentokrát se jedná o pohádku a ne o horor,jak to bylo v případě Čarodějova učně,přesto se mi oba filmy nesmírně líbí už od dětství.Výborný příběh,fantastická animace a to vše doprovázeno hlasem Otakara Brouska tvoří perfektní kombinaci,která mě nikdy neomrzí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žiadna Baba Jaga a Perníková chalúpka? No nič. Nieže by som bol tým pádom nespokojný, ale nechal som sa nalapať. Tak či tak, dostalo sa mi atmosférickej rozprávky, ktorá je síce pre tých najmenších, ale predsa len tam cítiť občas dusno a temnotu. Ak by to Zeman pojal tak hororovo, ako svojho UČŇA, bola by to pecka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama