Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Neotom 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman navazuje animací i pojetím děje na svůj předchozí snímek o Čarodějovu učni. Výrazně mu v budování atmosféry napomáhá svou podmanivou hudbou Karel Svoboda (ačkoliv ta v několika momentech připomíná sci-fi). Film je rovněž kvalitně nadabován. Příběh samotný mě ovšem dokázal zaujmout podstatně méně, ačkoliv konec je nádherný. 65% ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Musím s lítostí přiznat, že vývoj příběhu se mi téměř vůbec nelíbil (nahatý rytíř, divná Honzova rozhodnutí, zabitý kůň, netopýří zjev - to mi vůbec nepřijde pro děti vhodné). Ani vzhled postav se mi nelíbil. Co ale musím pochválit je animace, která byla jako vždy téměř dokonalá, celkový nápad příběhu s kronikami a obyčejném lidském štěstí (hlavně konec). Co jsem si zamilovala především byla hudba, která byla úžasná od začátku dokonce. Díky nápadu, hudbě a animaci dávám 65%. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

No, pán Zeman si to natočil po svojom.Jeho rozprávky sú výnimočné a iné,ku príkladu ,,učeň,,, u ktorého majú (nielen)deti nočné mory.Aj v tomto diele je pekná animácia, krásna hudba Karla Svobody a v celkovom prevedení ide kvalitnú prácu.Avšak takáto klasika má ostať klasikou....Malá chybička krásy. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Zemanovo dílo, co jsem měl možnost vidět. Nemá to takovou atmosféru jako Čarodějův učeň nebo Pohádky tisíce a jedné noci, děj taky není kdovíjak úchvatný a animace i když je osobitá, tak zde ani na začátku 80. let není vidět prakticky žádný pokrok. Hudba Karla Svobody je sice výborná, ale song Mařenky alias Helenky Vondráčkové tu pro mě působil jako pěst na oko. Dám 3 hvězdičky, ale je to jentaktak. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

podobně jako u krabata jsem měl velký problém s překousnutím animace a pomalého plynutí jakéhokoli pohybu postav i děje... zde navíc ještě značně zavádějící název a nebýt skvělé hudby karla svobody a dobře obsazeného dabingu, nenašel bych na tomto dílku snad žádné klady. extrémně nadhodnocená hodinová bída. 40% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno