Reklama

Reklama

Vynález zkázy

  • angličtina The Deadly Invention (více)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální vynálezce, profesor Roch, je na pokraji objevu látky, která může ve špatných rukou zničit svět. A právě takové ruce má hrabě Artigas, tajemný a temný dobrodruh, který ve své ponorce brázdí světová moře, potápí lodi a bohatství, kterého se tak zmocní, je mu nástrojem k ovládnutí světa. Artigas unese profesora Rocha ze sanatoria a nutí ho, aby v jeho sídle v kráteru sopky Back Cup vynález dokončil. Shodou okolností Artigas unese i profesorova asistenta, inženýra Harta, který je i vypravěčem příběhu, a který se všemožně pokouší profesora osvobodit a zamezit zkáze. Hart nakonec vyšle jícnem sopky balón s poselstvím k lidstvu, jež se díky tomu spojí a jehož válečné flotily v hodině dvanácté zkáze zamezí. (AČFK)

(více)

Recenze (406)

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl malý model ponorky sword z abc. Film, který občas chci vidět znova a znova a ve, kterém je zakryté nějaké kouzlo a hlavně atmosféra neskutečného příběhu. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Mě upřímně nezajímá jak se snímek tvořil, jestli ho Zeman dělal na koleně nebo na něj měl půl miliardy. Nezajímá mě ani to, kdy byl natočen. Jediné co od filmu očekávám je zábava, no tady jsem se dočkal geniální hudby (to musím uznat), která snad jediná snese dnešní měřítka, a za ní 2 hvězdy. Můžete mi nadávat, ale co se hodnotí u filmů? Šel byste někdo z vás v dnešní době na tuhle černobílou "bombu" do kina ? Asi ne. Za ty kulisy dávám třetí hvězdu. Víc dát prostě nemohu. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu říct? Snad jen paráda. Karel Zeman byl jedinečnej. Fantazie. Herci tak to byla další perfektní část tohoto filmu. Navrátila jsem snad vůbec neznal, ale nejvíc mě překvapil Tokoš v roli asistenta Harta. Další co je perfektní je kamera. Tarantík má vůbec na svědomí spoustu mých oblíbených filmů. ()

ZaFi. 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není nic pro mě. 3* dávám jen a pouze za, na tu dobu, vynikající triky (za něž smekám), ale na víc to u mě nemá šanci. Jako celek mě film tedy vůbec neoslovil. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Burton, Jarmusch a Anderson museli tento film bezpochyby vidieť. Je obdivuhodné, že takéto niečo vzniklo v našich podmienkach a ešte v dobe technologického praveku. Kombinácia reálneho sveta s animovaným je očarujúca a divák sa teší na každý nový vynález, ale žiaľ príbeh a najmä správanie postáv je veľmi naivné. Jedno pozretie je postačujúce. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasika Karla Zemana. Dobre zahrané a skvele stvárnené prostredie vynálezov Julesa Verna. Príbeh je jednoduchý až naivný ale svojím stvárnením nádherne malebný. ()

fero_lašák 

všechny recenze uživatele

Originální a na svou dobu jistě geniální grafické a trikové zpracování, dobrodružný příběh pro mládež však pro mě není žádné terno. ()

SMIRE 

všechny recenze uživatele

Človek by si pomyslel, že dnes, v čase 3D filmov a CGI bude scifi film z 50. rokov len úsmevný pohľad do historie filmu. No keď pozerám Zemanové filmy, po chvíli sa tak zahĺbim do jeho sveta, že zastaralosť trikov nehrá žiadnu rolu. ()

Karloz 

všechny recenze uživatele

Už vím, proč jsem si v dětství zamiloval sci-fi. Mohl za to tento film. Stejně jako Verne předběhl svou dobu knihami, Karel Zeman předběhl dobu svým filmařským uměním. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované a po letech stále velmi dobře sledovatelné. Přesto při 70% dávám 3*. Hudba Zdeněk Liška. 17.11.10. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

co k tomu říct??? rok vzniku je naprosto neuvěřitelnej.a můj 8mi letej kluk u toho sedí po 52 letech s otevřenou pusou.....bravo pane zemane!!!!! ()

skoky25 

všechny recenze uživatele

Vratil som sa do roku 1958 a pozeral som ho tymito ocami. Pozeral som na dej a nie na animaciu ani na effekty lebo sa neda porovnavat s grafikou dnesnych filmov. Ale po dejovej stranke bol lepsi ako hromada filmov co denno denne vychadzaju. No co my tak trochu vadilo bolo sermovanie pod vodou, ale nakonec som to zobral humornym sposobom :) ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama