Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, vyprávěla mu matka legendu o mýtickém opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Pak mu přímo před očima matku zavraždí představitelé moci a chlapci dojde, že žádný Hanuman neexistuje. Možná i proto už jako dospělý v masce opičáka obráží nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V těch nejtemnějších uličkách města hledá cestu k „těm nahoře“, kteří mu před lety tak fatálně ublížili. Když ji nakonec objeví, promění se v impozantní a zároveň děsivý nástroj pomsty, jenž ho má zbavit všech stínů z jeho minulosti. Dokáže to sám? A co se s ním stane, až na téhle cestě lemované smrtí dorazí na konec? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (170)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"One small ember can burn down everything." _____________ Špičkovo natočená a zbesilá akčná jazda, ktorá ani na minútu nenudí a v každom jej zábere je vidno lásku a vášeň pre remeslo! Dev Patel sa so svojim prvým (a pevne dúfam, že nie posledným) režírovaným filmom predviedol hádam v tom najlepšom možnom svetle a naservíroval nám perfektne krvavú a svojim spôsobom realistickú dávku akcie a cesty za pomstou. Meirova geniálna kamera tiež odviedla brutálny kus roboty a Monkey Manovi dodala dychberúcu dynamiku, bez ktorej by tento film jednoducho nefungoval. Niektorým nemusí sadnúť prostý a priamočiary príbeh, ale aj ten do tohto celku podľa mňa výborne zapadá (asi jedinú väčšiu výhradu mám len ku flashbackom, ktoré dej občas zvláštnym spôsobom brzdili)... Monkey Manovi dávam 8,5 úderov do hlavy z 10, určite odporúčam! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První polovina si mě šikovně zaháčkovala, jelikož napětí a čekání, kdy konečně Dev Patel začne ty boháče řezat, bylo obstojně vybudované, ale celá druhá půlka jakoby byla úplně jiným filmem a ta si mě teda nezískala vůbec. Celé je to takový John Wick z Wishe, kterému chybí jakákoli kreativita v akčních sekvencích a vlastně úplně cokoliv zapamatovatelného či “svého”. Takhle je to jen čistě průměrná revenge žánrovka s celkem chabým backgroundem hlavní postavy a bez čehokoli navíc. Overhyped ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Opičí muž, jak je již tento snímek do češtiny přeložen, si vaši pozornost rozhodně zasluhuje. Novopečený režisér, scénárista a herec hlavního hrdiny Dev Patel, vám zde naservíruje na stříbrném podnose vše, co si jako fanoušci akčního žánru zamilujete. Na obrazovkách se odehrávají skvěle nasnímané akční scény, dojemný a skvělý příběh a ačkoliv je o pomstě, já si to opět zamiloval. Vše co k dokonalosti ještě dopomohlo, byla indická kultura, náboženství a přízvuk. Plus finále mi hezky připomnělo můj oblíbený film Gladiátor. Já to miluju a film si ještě rozhodně shlédnu tak desetkrát! Uděluji úctyhodných 9 bodů z 10! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Opičí muž chce byť všetkým a nie je ničím. Je teda hlavne zbytočne dlhým filmom. John Wick s veľkým dôrazom na minulosť postáv. Rocky čo mal za trénera bubeníka. Vyproštění kde sa nestrieľa. Dannyho parťáci v zložení Ind a pes. Akčné scény sú vydarené, ale hlavný zloduch je bezďák čo cvičí jógu. Aby tento indický guláš nemal primálo tónov chutí, tak prisypali aj ninja trans komando. Ako to tak po sebe čítam, tak tie 2* sú vlastne dosť odvážne. Berte to ako môj dar pre Ganéšu a Šivu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Tak takovýto režijní debut by mu mohli závidět i velikáni svého řemesla, neboť Dev Patel ukázal, že není jenom schopným hercem, ale také velice zručným režisérem. Akční filmy patří mezi mé oblíbené a vyhledávané žánry, takže když bylo oznámeno, že hvězda Milionáře z chatrče natočí svoji režijní prvotinu, tak jsem byl okamžitě na palubě. Snímek působil jako velice osobitý projekt, který se hlavně inspiroval legendární akční sérii John Wick. Podobnosti jsou během filmu více než očividné a v tomto ohledu dělá Monkey Man této sérii velikou čest. Není to totiž pouhým akčním výplachem, kterými se to na filmovém trhu jenom hemží. Monkey Man je ve svém jádru velice intimní zpovědí, která zabrušuje do několika palčivých témat, které se týkají nejen indického lidu. Zejména je tady zobrazené hladovění a problémy slamů. Celkově je snímek extrémně špinavý a drsný, což přidává k svízelnému pocitu. Přestože je Dev Patel pouhým nováčkem a jeho režisérská židle ještě nemá viditelné důlky od prosezení, tak tento Zelený rytíř přesně ví, na co je potřeba se v akčních filmech zaměřit. Ano, bavíme se o bojových sekvencích, které jsou tady vymazlené a hlavně ta uprostřed filmu mě dokázala zvednout ze židle. Tyto pasáže jsou navíc do filmu šikovně zasazeny, neboť působí velice zaslouženě. Místo toho, aby do diváka Monkey Man tepal jednu řežbu za druhou, tak mu naservíruje dvě obrovské choreograficky vyšperkované montáže, které fanoušci tohoto žánru náležitě ocení. Byl jsem velmi překvapen, jak byla akce opravu drsná, brutální a nekompromisní. Mnozí uživatelé přezdívají tento film "Indický John Wick" a já bych se pod tento název mohl pouze podepsat. Neboť indická kultura a nádech dodávají filmu jedinečný signature, který jej odlišuje od zbytku konkurence. Scénář není žádná velká originální hitparáda a mnohdy snímku v hlušších pasážích dochází dech. I tak se však jedná o akční laskominu podávanou v pita chlebu a dochucenou pikantním kari kořením. "In the great tapestry of life, just one small ember can burn down everything." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film sa pôvodne pripravoval na natáčanie v Indii začiatkom roka 2020, bol však odložený a takmer zrušený v dôsledku pandémie koronavírusu. Patel sa potom rozhodol natočiť film na malom ostrove v Batame v Indonézii. (Arsenal83)
  • Pôvodne sa Patel pokúsil najať Neilla Blomkampa, aby film odrežíroval, ale Blomkamp to odmietol a navrhol mu, aby si to režíroval sám. (Arsenal83)
  • O svojej práci na filme Patel povedal: "Myslím si, že akčný žáner je niekedy systémom zneužívaný. Chcel som mu dať skutočnú dušu, skutočnú traumu, skutočnú bolesť... A chcel som vliať do nej trochu kultúry.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama