Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Enola Holmes 2" je pokračovaním Netflix filmu, z ktorého si dokopy nepamätám skoro absolútne nič. Pamätám si, že ma to nebavilo a mal som pocit, že film absolútne nevyužíva svoj nápad ako svoju silnú stránku. Skôr naopak. Takže som k pokračovaniu pristupoval celkom opatrne. No mám pocit, že tvorcovia to tentokrát spracovali oveľa lepšie alebo sme sa dočkali lepšieho príbehu. Lebo tentokrát som sa bavil, malo to šarm a hlavne záhada bola spracovaná oveľa zaujímavejšie. Niekedy môžu byť príčinou zaujímavej záhady aj rôzne sfarbené hlavičky zápaliek. Je to tak. Millie Bobby Brown tradične dáva svoju rolu dobre a myslím si, že aj v prvom filme si svoju rolu celkom slušne užívala. Som rád, že ju to baví a hádam sa k tomu ešte aj vráti. Kvalitné detektívky ma bavia, no musia mať postavy, ktoré chcem sledovať a nejakým spôsobom ma to musí chytiť. Prvýkrát to úplne nevyšlo. Tentokrát to bolo lepšie. Do tretice všetko najlepšie? Uvidíme. Každopádne som rád, že som film videl a ako príjemnú krimi oddychovku môžem odporúčať. Hodnotenie: B ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám líbil první film, bude se vám líbit i druhý, a jestli se vám už první nelíbil, raději se na druhý nedívejte a ušetřete svět svých cokoliv-fobních výlevů. Všem bude lépe, protože tahle příjemná dobrodružná podívaná není vůbec hloupá, a zajímavá zápletka postavená na skutečné události ji táhne vpřed stejně jako nakažlivá hyperaktivita Millie Bobby Brown, sympatická zádumčivost Henryho Cavilla, svižná režie Harryho Bradbeera a ještě svižnější hudba Daniela Pembertona. Kdyby byl film o trochu kratší, byl by nejspíš ještě lepší, ale jinak toho není moc, nač bych si mohl stěžovat. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama