Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good film založený na skutečné události, kde vlastně funguje více méně všechno, co je k základu tohoto žánru potřeba, ale o moc víc se toho tu nenajde. Obsazení je ale celkově příjemné, film má docela funkční tempo, a milovníkům psů, přírody, dobrodružství a Marka Wahlberga bych tohle určitě doporučil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plagát k filmu rozhodol o tom, že sme išli do kina práve na tento film. Nevedel som o ňom vôbec nič, dokonca ani že vôbec existuje. Režisér skôr priemerných snímkov sa ani tentokrát nijako extra nepredviedol. Príbeh je zaujímavý a rozhodne stál za sfilmovanie, ale réžia bola nepresvedčivá, rovnako ako tradične priemerný M. Wahlberg.  O vytrvalostných pretekoch sa toho veľa nedozvieme. Kamera v prvej polovici filmu chaotická, roztrasená, scény neprehľadné, krátke a s rýchlym strihom, akoby nebol čas zastaviť sa a ukázať divákovi v kľude ako to vyzerá na každom stanovišti. Od momentu keď sa na scéne objaví pes je film lepšie stráviteľný, ale to nie je zásluha režiséra. Je to jednoducho tými psími očami, pre ktoré väčšina z nás urobí čokoľvek. Dialógy mi prišli vo väčšine odfláknuté, klišovité a v mnohých prípadoch aj trápne. V závere potešia fotky skutočných postáv aj skutočného psa. Šlo to urobiť lepšie? Jednoznačne áno, ale keď s deťmi do kina tak je to dobrá voľba. Moje hodnotenie je priemerné, ale chápem aj vyššie hodnotenia užívateľov, ktorím psie oči zatemnili zdravší úsudok, čo plne chápem, sám mám psa a takmer som dal štyri hviezdy, ktoré si bohužiaľ film objektívne nezaslúži. 60%. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nezlomní jsou typem filmu, na který člověk jde s tím, že víceméně ví, co dostane, a pouze čeká, jak mu dané provedení sedne. A v mém případě sepnulo na správných místech, ačkoliv rozhodně není perfektní. V jádru stojí silný příběh o poutu člověka se psem a o důležitosti přátelství, které je zkrátka cennější než třeba vytoužená výhra v závodě. Možná i proto má samotný závod relativně málo prostoru, tvůrci nezvládají naplno prodat jeho náročnost a tak trochu ho odbudou. Jistá nedotaženost je pak znát i u vedlejších postav, které zastupují neoriginální archetypy, a jakékoliv dialogy jsou dost ploché a klišovité. To hlavní, tedy vztah Michaela se psem Arthurem, je však naštěstí dostatečně vybudovaný. Ačkoliv je tedy snímek místy zbytečně uspěchaný, v klíčových momentech zvládá vyvolat přesně ty emoce, které chce, a zvlášť finále je zkrátka dojemné. Jako celek novinka balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, vzhledem k reálným základům se přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný pejskársky film, nedá sa porovnať s tými najznámejšími ako Psia duša či Hačiko. Chýbalo aj napätie, nebezpečenstvo, aj nejaká srdcervúcosť a dávať plnú paľbu len preto, že je tam pes, to už ťažko niekomu odoprieť. Keby tam bola namiesto psa kapybara, hneď by šlo hodnotenie o polovicu dole. 😅 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Přijemné feel-good dobrodružství opřené o zajímavý a (nejen) pro pejskaře silný příběh. O dramatické situace tu sice není nouze, ale nikdy to nepřekročí hranici uvěřitelnosti a na city to hraje vždycky tak akorát aby se divák dojmul, ale zároveň neztratil onen hřejivý pocit který ho celou dobu provází. Když točit filmy podle malých reálných příběhů tak klidně takhle…70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama