foto

Michael Landes

  • nar. 18.9.1972 (44 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Christopher Landes je americký herec. Narodil sa v Bronxe, v New Yorku ako dieťa Patricie (interiérová dekoratérka) a Bernarda (marketingový konzultant). Známy je predovšetkým svojou rolou Jimmyho Olsena v seriáli Superman. Po prvej sérii vysielania však skončil. Tvorcovia tohto seriálu to vysvetlili v komentári na DVD tak, že Jimmy sa príliš podobal predstaviteľovi hlavnej roly Deanovi Cainovi. Jeho úlohu prevzal na ďalšie tri série Justin Whalin.

Prvýkrát sme ho mohli vidieť v televíznom seriáli The Wonder Years (1988), na ktorom sa podieľalo 16 režisérov. Medzi jeho najznámejšie snímky patrí spomínaný Superman (1993), Final Destination 2 (2003), Marple: 4.50 from Paddington (2004) a Lucky 13 (2005).

Od 21. októbra 2000 je ženatý s herečkou Wendy Benson-Landes, s ktorou má dve deti, Mimi a Dominica.

Domino "kacer4" Bíro

Herecká filmografie

Filmy

2017 Shot Caller
2016 The Disappointments Room
Zlato
2015 Members Only (TV film)
2013 Crush
Futurologický kongres
2012 Můj svědek
2011 Untitled Peter Knight Comedy Project (TV film)
11-11-11
2010 Jedině ona
Kluk mojí holky
Varieté
2009 Last Days of Lehman Brothers, The (TV film)
Návrat domů
2008 College Road Trip
Courtroom K (TV film)
Dům na špatné adrese
Nebezpečná posedlost
Poslední čas na lásku
2005 Peep Show (TV film)
Šťastná třináctka
2003 Beacon Hill
Nezvratný osud 2
Vánoční návštěva (TV film)
2002 Hartova válka
2000 Absolutní Agent (TV film)
Gentleman from Boston, The
1999 Getting Personal
1997 Příběhy odvahy: Dvě ženy (TV film)
1996 Sen pro nespavce
1995 Není větší lásky (TV film)
1993 Nový Superman (TV film)
1992 Když skončí večírek
Please, God, I'm Only Seventeen (TV film)
1991 American Summer, An

TV seriály

2016 Hooten & the Lady (TV seriál)
2013 Save Me (TV seriál)
2010 Material Girl (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Mé nové já (S02E01)
2007 Wedding Bells, The (TV seriál)
2005 Love Soup (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
Vlak z Paddingtonu (S01E03)
2001 Lovci netvorů (TV seriál)
1997 Union Square (TV seriál)
1993 Superman (TV seriál)
1991 Torkelsons, The (TV seriál)
1989 Báječná léta (TV seriál)
Bohyně pomsty (S02E11)
Winnie neví, co chce (S02E05)
Nová známost (S02E04)
1988 Báječná léta (TV seriál)
Barevná televize (S02E03)
Noční dobrodružství (S02E01)
Školní večírek (S01E06)

Dokumentární

2015 Harry Benson: Shoot First
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace