Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento nadčasový příběh vypráví o chlapci Josefovi, který je obdařen výjimečným darem - schopností vidět budoucnost ve svých snech. Jeho žárliví bratři mu závidí a proto Josefa obelstí. Ten se ocitne daleko od domova, ve starobylém Egyptě, nedorozuměním pak dokonce ve vězení. Když Faraón zaslechne o uvězněném muži se zvláštními schopnostmi, povolá Josefa, aby vyložil jeho královské sny a tím zachránil národ. Poté Josef brzy najde lásku a štěstí. Avšak když se jeho cesty opět zkříží s cestami bratrů, Josef se musí postavit tváří v tvář rozhodnutí, zda-li je potrestat nebo jim odpustit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Děj je okleštěn o mnoho mnoho postav, třeba všechny další ženy v životě Jákoba. I když pokud má být příběh pro děti, dá se to chápat. Vztah bratrů k otcovu miláčkovi a protežovanému potomkovi je vykreslen v rámci omezených možností. Ty songy, které vysvětlují tohle i další vztahy a dějové posuny jsou většinou strašné. Některé ne, některé jsou děsivé. Co kazí (zejm. v dabingu) zpěv, to vylepšuje mluvené slovo. Třeba hlas Putifara je opravdu prototypem hlasu moudrého zralého muže. Celkově je to průmer a nijak oslnivé zpracování příběhu, který mám docela ráda. Dobrou hudební verzi zkrátka na tohle má Josef a jeho překrásný barevný plášť. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Princ Egyptský sa mi veľmi páčil, hoci filmy s biblickou tematikou príliš nepozerám. Jozef je ale od Princa vzdialený celé kilometre. Sugestívnu a krásnu hudbu velikána Hansa Zimmera a prepracované piesne nahrádza niečím tak nevýrazným a nudným, že to naozaj nestojí za posluch. Animácia je na tom o poznanie lepšie, ale postavy sú nevyvážené a nezaujímavé. Proti samotnému príbehu Jozefa avšak nemám vôbec nič a práve preto si myslím, že takéto spracovanie si nezaslúžil. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Strašně se to tváří, že to má něco společného s Princem Egyptským, ale nemá. Je to viditelně levnější a po příběhové stránce naivnější a mnohem náboženštější. Zatímco Princ vykresluje Mojžíše spíš jako obyčejného člověka, kterému se stala neuvěřitelná věc, Josef - Král snů je prošpikovaný Bohem a odkazy na bibli. A co se týče písniček, tak to se na Prince totálně nechytá. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Miluji příběh o Josefovi. Vždy jsem z něho fascinovaný. I když je v zásadě tento filmový příběh o Josefovi kopírující Bibli, tak přesto: zaujal-li vás příběh z filmu a neznáte jej čtený v Bibli - přečtěte si jej! Je totiž o hodný kus silnější. A mohu-li doporučit, nečtěte jej v staročeském překladu (kralický překlad), ale v novodobé češtině. I když je to příběh z pradávných dob..., ale živé příběhy nestárnou... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Král snů velmi okatě parazituje na Princi Egyptském, ať po stránce výtvarné tak muzikálové. Ovšem obě tyto složky jsou velmi slaboučké. (A v českém dabingu je zpěv doveden až -řekla bych- k nechutné nedokonalosti). Děj to je jiná, pokud jste propadli Mojžíšovi, pak vězte, že ten měl s Biblí společné jen základní atributy, kdežto Josef je dějově dost přesný, ale to je vlastně jediný klad celého nepovedeného filmu. ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama