Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotograf Shawn Burnett (Andrew Bowen) a jeho manželka Helen (Maxine Bahns) se po smrti svého dítěte stěhují do nového domu. Dům, který si koupili, patřil již dávno mrtvému kouzelníkovi. Manželé se ale domnívají, že v domě je jeho duch. (darek kartac)

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již po předčtení hrubého obsahu na internetu, jsem měl obavy, zda nepůjde o další tuctovou duchařinu a ty se brzy ukázaly jako oprávněné. Bylo mi jasné, že se tady asi nebude prohánět Geralt z Rivii na své Klepně, ale po první půlhodině jsem nabyl dojmu, že jsem se prostě musel splést a sleduji nějaký romantický film. Rádoby dramatický potrat a následné stěhování na venkov se totiž neskutečně vleklo a kromě nadržené Helen se nebylo na co dívat. Tajemná atmosféra se objevila až po první půlhodině a to jen budeme mluvit o náznacích. Na hororový film to totiž bylo dost jalové a to téměř po celou dobu. Vezmeme-li v úvahu, že si musíme vystačit s několika rádoby lekacími scénami, o hororovou atmosféru jsem tu nezavadil snad téměř po celou dobu. Jakoby ani sám režisér nevěděl, co chce vlastně točit. Teprve ke konci filmu se lehce přitvrdilo a to zachránilo už tak dost pošramocený dojem alespoň částečně. Čarodějnice Hattie zde však až na závěr byla trestuhodně nevyužitá a to mi nikdo nevymluví. Navíc jsme se mohli dozvědět o dost více informací o její minulosti kupříkladu za pomoci vzpomínkových scén – ovšem to by se někomu muselo chtít. Na to že film trval docela dlouho, narazil jsem tu na spoustu hluchých míst. 30% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento hororový thriller se mezi ostatními v lecčems vymyká. Nezabíjí se tu, ani tu nestříká krev proudem. Zde jde zcela o něco jiného. Vybudovat děsuplnou atmosféru není nic lehkého a tady se o to tvůrci pokusili. Výsledek je velmi zajímavý. Mnohé detaily leccos naznačují, ale ani divák neví co. Záhada se stává děsuplnější, čím je záhadnější. Snad by se to tvůrcům i povedlo v celku dobře, jen kdyby nebyli některé dialogy tak bravurně nedotažené. Faktem je, že konec byl pro mě překvapením. A tak se tento snímek stává jen takovým lehkým osvěžením od horůrků plné brutality a krve. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Freemind v podstatě úplně přesně vystihl i moje pocity z tohodle dílka. Jenom mě mrzí, že když už jsou tvůrci schopni zamaskovat mrzké náklady takovým způsobem, že z výsledku neni amatérismus cítit na kilometry daleko, tak si k tomu nemůžou vybrat nějaký lepší námět, než "ducha v chýši" (na Jacoba z Lostu si nelze v jednom momentě nevzpomenout). ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Když jste začínající filmař se směšně nízkým rozpočtem, máte dvě možnosti, jak z toho ven. Za prvé - můžete se snažit natočit všechno syrově a realisticky, omezit výrazové prostředky na minimum a to minimum si velmi dobře pohlídat a vypiplat. Za druhé - můžete vše vsadit na jednu kartu a snažit se co nejvíce přiblížit "normálně" produkovaným filmům. A právě touto cestou chtěl jít Conjurer - a chvíli se mu to i dařilo. Zpočátku nijak závadný scénář, solidní hudba a jeden nebo dva ucházející herci ... Už brzy ale začnou z všehu čouhat hrubé nitě - kameraman i střihač zoufale tápou, herci jeden po druhém bolestivě narážejí na své limity, třešničkou na dortu jsou neskutečně amatérské masky a celková výtvarná stránka jevů ve "strašidelné kůlničce" a nakonec i samotný konec :) Pokus to byl ale odvážný. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Na IMDb má tenhle film 48%, tady o 20% míň. Možná je to tím, že místní hodnotitelé požadují od hororu z nějakého důvodu záplavu krve a násilí, což tenhle film nenabídne. Tohle je totiž ten druh filmu, který postupně buduje atmosféru různými strašidelnými scénami (a ta s promítačkou je vynikající), takže tušíte, že se něco děje, ale nejste schopní přesně říct, k čemu to směřuje, což je pro mě plus. Navíc konec je docela originální, takže celkově bych tomu filmu dal 3,5*, kdyby to šlo. Na 4* to asi není, ale 27% si to rozhodně nezaslouží. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama