Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Klasický Horor si osobně představuji trochu jinak, ale sice jako jo, dobrý. Občas jsem v tom viděl jiný Horor - Evil Dead (sirény, červené světlo), Wrong Turn (Les, vrakovistě), Midsommar (komunita, chata, atmosféra), ale nemám to za zlé. Byl jsem celou dobu v napětí, atmosféra výborná, obsazení bylo v pohodě (blondýnka byla hodně fájn) a krásnou Matyldu z krvavé Rape and Revenge pecky Pomsta (2017) bych ani nepoznal !! Podle komentářů, jsem neměl očekávat Gore a krev, ale nakonec mi bohatě stačilo to, co jsem viděl, v podstatě všechny ty smrti jsou tu nepříjemné a zlé. Finále sice trošku padlé na hlavu (film), ale jinak jsem celkem spokojený, mně se to líbilo, někdy dám opáčko. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já mám z tohoto Klasického hororu popravdě dost rozporuplné dojmy. Na jednu stranu totiž musím vzhledem k danému žánru pochválit spoustu zásadních věcí, které jsou pro funkčnost a působivost právě takovéhoto filmu zcela nezbytné, čímž mám tedy na mysli především výbornou, vážně působivou atmosféru, zajímavý vizuál, poměrně originální zápletku, v závěru disponující nečekaným zvratem, přecházející pak následně do povedené pointy, a opomenout nemohu ani sice krapet tuctové, i přesto ale rozhodně nenudící postavy, obsazeny navíc sympatickými herci, v čele s Matildou Ann Ingrid Lutz, která mě zatraceně nadchla už ve francouzké Revenge a ani zde rozhodně nezklamala. Na druhou stranu ale i přesto všechno výše zmíněné nemohu ani zdaleka tvrdit, že by mě tato podívaná nějak opravdu zaujala, či bavila, ovšem nedávám to ani tak za vinu nulovému napětí, či chybějící odvaze filmařů pustit se do více explicitnějších a nekompromisnějších krvavých efektů, jako spíš ale prostě jen zpracování, které jednak postrádalo koule a drive, ale hlavně měli sice tvůrci zkrátka docela dobrý nápad, ale jejich naprostá nezkušenost se podepsala na celkové nezáživnosti a neucelenosti výsledného produktu, z čehož tak vznikl film, který v mnoha aspektech nabízí podívanou, jenž se mohla zařadit mezi skutečně klasiky žánru, ale nakonec se tomu jistě tak nestane. Pro příznivce žánru se každopádně jedná o snímek, který stojí za pozornost. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Itálie, kdy je vidět, že na jihu na svůj oblíbený žánr nezapomínají, byť odkazy jsou na jinou klasiku. Buranské horory, Rituál (1973) a jistá pasáž mi připomněla Slunovrat (2019). Pěkná kamera, výborná hudba a odpovídající herecké výkony pro daný žánr. Osobně jsem tentokrát uvítal umírněné (z větší části chybějící) gore, kdy zůstal prostor pro divákovu fantazii (zejména destrukce a vydloubávání očí byly až hmatatelné) a kdy nebyla narušena celková poetika filmu. Jindy bych masomlejn uvítal, zde by však byl na škodu. Ostatně děvčátko v obytném voze bylo dostatečně výživné. Zábavné po všech stránkách. p.s. příznivci jatek by si měli pustit raději jiný film ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bol som plný očakávania, keď sa jedna o horor z Talianskej produkcie a tú mam veľmi rád. Ale ako to už býva, že nemaj príliš veľké očakávania, aby si potom nebol sklamaný. A to je i môj prípad. Začína to ako pach krvi či hory majú oči, potom to pripomína filmy z uzatvoreného spoločenstva ako The Wicker Man alebo Midsommar . A sú tu odkaz na viacero znamych hororov. čo vzdy len uvítam. Vizuál je bravúrny, ako keby som pozeral taliansky horor z jeho najväčšej slávy. Kamera bola tiež úchvatná a herci ma vyložene nesrali, takže v tomto bolo všetko v pohode. I keď som tušil, kto je za tým pointa i zvrat má trocha prekvapili, bola zaujímavo originálna. Dosť dlho film necháva diváka na pochybách, lebo plynie dosť nejasne a preto tá koncovka bola vynaliezavá. To boli všetko pozitíva a mám len jedno negatívum, zato je, ale podstatné. Film ubieha neskutočné pomaly, chce si pritom budovať atmosféru, ktorá sa mu, ale nedarí vobec naplniť, tak ako by mal. A nielenže atmosféra je tu slabá, nato, že je tu parádny vizual, ale aj krvavosťou sa veľmi šetrilo. Ani by mi to tak nevadilo, keby sa to sem tak veľmi nepýtalo. Je tu niekoľko zaujímavých momentov, ako vyrezanie oči či kovová maska zabodnutá do hlavy. Ale i keď to pekne znie, všetko podstatné sa deje mimo zaber, takže divák si to môže už len domyslieť. Jediná scéna, ktorá u mna rezonovala bola tá, kde bolo odstrelene to dievča. Takých tu malo byt, ale viacej. Ten koniec, keď holčina išla po pláži a udivení ľudia sa na nič ine nezmohli, len ju natáčali na telefón, to bolo celkom trápne. No nič, čakal som o niečo väčšiu divočinu. Takže. len za silne 3* a to som celkom myslel, že by sa mohlo jednať i o 5* záležitosť, čo, ale nemal šancu naplniť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

You Feel like you have already seen it!Classic Horror Story měl veškeré předpoklady stát se výborným hororem a rozhodně není špatným, avšak já jsem trochu v rozpacích a budu tentokrát s hodnocením přísnější.Italský nádech filmu sluší, potěší nádherné rurální teritorium ( božský LES!), skvělá hudba, hezké masky, impozantní chata ( Jeníček a Mařenka ?), docela netradiční příběh s překvapivým zvratem, sirény a tmavě rudá!! ( Zdravím Argenta) a příjemné hororové odkazy. Neplést si vykrádačku s poctou, to je jasný záměr tvůrců.Film má už od začátku nádech Texaského Masakru a pomalu odkazuje na různé exploitationy a hixploitationy, což je můj nejoblíbenější subžánr, takže logicky jsem se na tenhle film opravdu těšil. Kde se to přepne v jakousi variaci na Asterův Midsommar, tohle vše je v pořádku, ovšem to na mě působilo, že Leatherface nechal motorovku v kůlně a moc si nedokážu vysvětlit, proč Hixploitation z Itálie se bojí Gore víc než já pavouků?!!!Když už hodlají tvůrci do filmu dát Torture, tak proč má vše zůstat na divákově představivosti ? Ok čtenářům knížek to možná nevadí, ale já se po 5 letech těšil na pořádné Gore ( Tady krev měla stříkat z obrazovky až ke mně do obýváku!!) a to zůstalo kdesi v náznacích, v tomhle film rozhodně nenaplňuje svůj potenciál a že by se jednalo o intenzivní divočinu či nepříjemnou hororovou atmošku, se také vyloženě říct nedá, což je škoda, protože našlápnuto měl film dobře, spousta jiných věcí ( hudba, prostředí, vizuál, děj) tu funguje, ale mně to nestačí. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to asi jako jít do bordelu a nechat si tam polechtat koule od šlapky, ale k felaci nikdy nedojde.• Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama