Reklama

Reklama

To jsem já, Margaret!

  • USA Are You There God? It's Me, Margaret (více)
Trailer

V tomto nadčasovém příběhu o dospívání je Abby Ryder Fortsonová jedenáctiletou Margaret, která s láskyplnou podporou své matky a babičky přemýšlí o životě a dospívání. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

campix 

všechny recenze uživatele

Dobový coming out of age film. Mladá Margaret těžce nese stěhování z velkého města na předměstí a s tím změnu všeho, co doposud znala. Zároveň je uprostřed náboženských mlýnských kamenů, které přicházejí ze stran rodin svých rodičů. Nenásilné, příjemné a hezky stylizované. Dobře herecky obsazené a celkově povedené. Nevidím tu ale nic navíc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Milou atmosféru dospívání v retro balení tentokrát nabízí Kelly Fremon Craig, která se už osvědčila solidní záležitostí Hořkých sedmnáct (taky ve velkém se odehrávající ve školních lavicích). Dětským hercům zároveň napsala velmi solidní dialogy a hlavně, když je vybírala, měla zejména v případě Abby Ryder Fortson sakra šťastnou ruku. Ta musí skousnout, že se rodina stěhuje z New Yorku na předměstí, takže nejen ve škole začne od nuly. Je každopádně obklopená několika suverénními postavami (nová sebevědomá kamarádka Nancy a osvědčené dámy Rachel McAdams či šťavnatá babička Kathy Bates), takže má divák radost je necelé dvě hodinky sledovat. Výsledek sice nezanechá hlubší dojem (jemné oťukávání náboženství se zbytečně vyhrocuje) a nad vším se neustále vznáší opar toho, že víme, že to nakonec stejně všechno dobře dopadne, protože dotyčným nikdy skutečně neteče do bot. Ale je to milé, usměvavé, nenucené a vážně skvěle zahrané. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že je to vlastne film o čakaní na prvú menštruáciu ( takže cielovka veľmi nie som) tak nesklamal. Neviem čím to je, ale je to už v poradí druhý film od Kelly Fremon Craig, ktorý je citlivou sondou do duše mladých ľudí. Vôbec nie hlúpe. Emočne vyvážené. Dojímavé, veselé, vtipné a hlavne úprimné. Je tam veľmi veľké množstvo vecí, ktoré prichádzajú so sebauvedomením a som veľmi rád, že skutočná dráma je len v tom, že si niektoré postavy k sebe snažia nájsť cestu. Práve tá úprimnosť z toho robí niečo viac. Bez hluchého miesta, s peknými momentami a uveriteľnou a milou hlavnou hrdinkou. Svieže a naozaj príjemné. Hansa Zimmera som tu vôbec nepostrehol. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takový milý neurážející rodinný film. Upřímně, film je určen především pro dospívající dívky, jejich mamky a babičky, a nejlépe pokud se můžou dívat spolu. Film ničím extra nenadchne, není zde žádný výrazně dramatický oblouk, žádná gradace, ale svým příjemným a nenuceným pojetím si tak pozvolna plyne a vlastně to docela příjemně uteče. Film už znovu asi nikdy neuvidím a za pár měsíců si na něho asi ani moc nevzpomenu, ale z nějakého důvodu mám pocit, že tu 4* si to zaslouží, jde poznat, že režisérka i herci do toho dali kus srdíčka. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale takéto filmy o nevinnosti dospievania mám proste rád. A oceňujem, že v tomto filme to skutočne zostalo v rovine dievčenského románu, a pôsobilo to skutočne ako taký denník 11-ročného dievčaťa, s príslušnými každodennými "starosťami". Malo to veľmi príjemnú atmosféru, svojský detinský dôvtip, a aj postavy boli vydarené. Ako bonus tu bola aj otázka viery, ktorá tu bola podchytená skôr v dilematickom rozmere, a už som sa trochu bál, že z toho vznikne nejaká náboženská agitácia - no našťastie sa tak nestalo (práve naopak, bolo to tu vystihnuté fakt liberálne). Trochu škoda, že dejovo sa to neposunulo aj do iných sfér, ale inak veľmi dobré! 4* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Charlotte, Concord, York (Severná Karolína, USA), New York (New York, USA) a New Jersey (USA). Obdobie natáčania trvalo od 7. apríla do 29. júna 2021. (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Judy Blume sa objavuje vo filme - je to pani, ktorá venčí psa. (Arsenal83)

Související novinky

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Reklama

Reklama