Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karolína domlouvá logistiku odletu do Bostonu na Harvard s Viktorem, zatímco Marek studentům vysvětluje chemické vazby jako romantické vztahy, včetně exploze. Jakub z Marka vytáhne, že ke Karolíně chová vážné city. Oba přichází do sborovny, kde Karolína oznamuje svůj dnešní odlet do Bostonu. To Markovi podrazí nohy. Král diskrétně oznamuje Markovi, že jeho absentujícího studenta Samara hledá policie. Karolína odchází a Marek není schopen ji zastavit. Soustředí se na Samara. Jeho otec, cizinec, přestože odešel a nestaral se, vyhrál soud a má Samara i jeho mladšího bratra odvézt do své vlasti. Samar se cítí být Čechem jako poleno, ale jde hlavně o to, že – jak zjišťuje Marek s Karolínou – soud nebyl fér. Marek s Karolínou, v časovém presu jak kvůli nucené deportaci Samara a jeho bratra, tak kvůli Karolínině odletu, podniknou veřejný nátlak na úředníky na tiskové konferenci... (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze studentů se schovává před policií z důvodu, že má být podle pravomocného rozsudku soudu i se svým mladším bráškou předán na 10 měsíců otci do Indie, jemuž byl svěřen do výchovy. Policie pátrá, ale nemůže ho najít (asi by stačilo lokalizovat mobilní telefon, který má ten hňup neustále zapnutý, dokonce si ani nevypne zvonění, ale to nikoho jaksi nenapadne). Pak se do všeho vloží Vlček s Beránkovou, zajdou na odbor sociální péče, kde promluví do duše jednomu úředníkovi, poté udělají scénu na tiskové konferenci řediteli tohoto odboru, kdy na tiskovou konferenci se dostanou v převlečení agentů (stačí přece jen nasadit sluneční brýle, ukázat legitku z knihovny a hned je ze mě agent), kdy tento ředitel pod pohrůžkou vyhubování dvou jakýchsi učitelů ze střední školy sám otevře pravomocně rozsouzený případ, asi ze své pozice zruší rozhodnutí soudu, začne úkolovat policisty, na které do telefonu řve, jakoby byl jejich nadřízený a během 30 minut se vše zvrátí a kluci do Indie letět nemusí, neboť se na letišti objeví Vlček s jakýmsi dokumentem, který asi ten člověk ze sociální péče stihl vytisknout na té tiskovce a Vlčkovi předat a všichni se tímto dokumentem hned řídí. Vždyť co je pravomocný rozsudek soudu oproti takovémuto papíru od ředitele sociálního odboru. Vrcholem všeho, to už jsem šel opravdu do kolen, je Vlček, který si na poslední chvíli zakoupí letenku do Bostonu, neboť by rád přemluvil Beránkovou k výstupu z letadla, kdy k mému údivu je do letadla opravdu vpuštěn, protože on u sebe přece celý svůj život nosí pas a zrovna si vyřídil před pár týdny i ESTU ke vstupu do USA. Ono je v tomto prosťoučkém seriálu všechno tak jednouchoučké a prosťoučké že je to k u zoufání… Opomíjím to, že v té škole se dělá vše, jen se tam neučí… ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela OK, kde jsem ocenil správný vklad emocí a odkaz na Spartaka. Díky časovému presu (ne vždy úplně tlačenému na pilu) se epizoda drží tempa, dávkuje neustále nové prostředí a informace. Jen to finále trochu nedotažené. ()

Reklama

Galerie (48)

Reklama

Reklama