Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (59)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Život za rohy nechytej, před býkem-grázlem utíkej!“ Španělská hořká nostalgie. Život letí jak splašený býk ulicemi při svátku Sanfermines a než se stačíš ohlédnout přes rameno, není ti sladkých šestnáct, ale táhne ti na hořkých padesát. Mládí je pryč a už nikdy ho neprožiješ znovu. OKÉNKO VĚZNICE: [][] Šéf zlodějské party Zarco byl zamlada charismatický vlasatý grázl s očima Viggo Mortensena. Po 28 letech za mřížemi se scvrknul do sešlého, bezzubého mukla, už jen unaveně glosujícího život a zmarněné naděje: „Co se stalo, stalo se. A co se nikdy nestalo, na to je nejlepší zapomenout.[][] Dojala mě přítulná prostitutka Francesca, dárek od Zarca, kterou Nacho původně odmítnul. Ale ona na to šla psychologicky a se zajímavou fintou. Šlapka když něžná je, i panic roztaje! S ní se měl Nacho oženit a ne vzdychat po zlodějské rozhoďnožce z ghetta Girony. Dnes je z něj sice uznávaný advokát, ale je sám. Osud nezná „kdyby...“, nenapravíš chyby. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Španielsko,Malaga, zašiťá štvrť, Bar u Fontány, leto, párty, drogy,prvá láska, sex, lúpeže, skorumpovaná polícia, ale aj zrada, smrť a rýchle vytriezvenie, ľútosť, spomínanie a nostalgia. Ďalší film, ktorý ukazuje, že Španieli vedia. Úvod je síce pekelne dlhý a kým sa reálne začne diať niečo čo stojí za pozornosť, tak sme niekde tesne za 50 minútou- tí, ktorí však vydržia a nenechajú sa tým odradiť dostanú sladkú odmenu. Prvé ľahké krádeže na ulici vystriedajú systematické lúpeže lekární, obchody s liekmi a keďže s jedlom rastie chuť, tak príde aj na prepady bánk. Film, je mixom vzťahovej drámy o nenaplnenej láske a krimi trileru o skupinke lupičov a funguje naplno v obidvoch rovinách. A to všetko v retro štýle a 70. rokoch, ktoré sa tvorcom podarilo zachytiť naozaj vierohodne. Je skutočne ťažké Psancov jednoznačne opísať( najlepšie to vystihujú asi moje úvodné slová v 1. vete), určite je to však film, ktorý dokáže napnúť, pobaviť a v závere pri odhalení jedného malého tajomstva o Modroočkovi a Tere aj celkom nečakane dojať. Škoda, že takúto podľa mňa zaujímavú a kvalitnú novinku na Netflixe takmer nikto nezachytil... PS: v závere nakoniec musím uznať, že aj ten úvod s dlhým zoznamovaním sa postáv a množstvom na prvý pohľad zbytočných scén mal význam a v závere umožnil lepšie prežiť niektoré momenty postáv...75% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Menší předělávka amerických mafiánovek z  minulého století akorát do Španělska s jiným tématem. Vlastně tento cit pro starý film, je silná devíza tohoto díla, která mu prospívá. To, co mohla být lehce bezduchá španělská prcárna, jaká od nich bývá, tak se stala být  decentní a silná mafiánovka, která nakonec chyběla trocha té hravosti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě mě tady hraje ta závěrečná nádherná skladba a jsem toho fakt plnej. Ta partička mě teda nějak sympatická nebyla, ale ta skvělá retro atmosféra šla do mě fakt na plno a celý to vyšperkoval dokonalý a maximálně silný konec. Vztrah Nacha a Tere byl jedinečný a příběhu dával jedinečnost a ty její oči, ten její pohled, to člověk nemusí bejt brejloun, aby kvůli němu propad peklu. Netflix mě naprosto nečekaně dostal do kolen. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Španělská rádoby gangsterka z konce 70. let. Děj se zaměřuje na mladého Nacha, který se přidá ke gangu zlodějů. Nejdřív začínají v malém a postupně své loupeže stupňují. Nakonec se vše vyhrotí a skončí to vyloupením banky a následnou honičkou s policií. Někdo skončí ve vězení a on se s tím snaží srovnat. Přesto, že vedl slušný život, ho toto léto dost změnilo. Na první lásku se totiž nezapomíná. Film je ze začátku trochu pomalejší, ale závěrečná honička opravdu stojí za to. "Chcete koupit nějaké drogy?" ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama