Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Riley 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako malá a pak probrečela tři noci. Pamatovala jsem si jen vosí hnízdo, holčičku s chlapečkem a prstýnek měnící barvu. Později jsem se ho pokoušela najít, ale jak se film jmenoval a kdo v něm hrál mi bylo záhadou, ač na mě udělal doživotní dojem. Teď jsem ho našla, úplnou náhodou, potom co jsem viděla video what movie made u cry a brečím zas......tohle je prostě děsnej dojááák. :( Zároveň však prostě tak milej, bezprostřední film o životě, ač si celej konec jen říkám: ,,nene tohle se nestává,,.....a hlavní představitelka je kouzelná. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v kombinaci s reklamami, to byl tedy zážitek (a natažený na dvě hodiny) ! Přiznávám, že takové umění by mne v sobotním odpoledni k obrazovce v žádném případě nepřikovalo, přikovala mne k ní kupa nevyžehleného prádla a s ní se to jakžtakž dalo snést. Jak jinak taky vydržet film, který je založený jen na roztomilosti hlavních dětských představitelů a na sentimentálním příběhu? No nic. Prádlo je vyžehlené, zasloužím si 5 hvězdiček. Film slabé 3. À propos: Nesnáším dětské lásky, to podsouvání jedenáctiletým a jiným -náctiletým, co a jak by měli prožívat, aby byli "in", aby se proboha neopozdili ve vývoji! ()

Reklama

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přepsal bych scénář - vyhodil konec od nehody, změnil osud jedné z postav. Po zhlédnutí klipu The Temptation jsem se těšil na film s Macaulayem Culkinem (o jehož dětských hereckých kvalitách nelze pochybovat) a Annou Chlumsky, bohužel prim hrají dospělí. K zajímavě provedenému dabingu od Bontonu mám jednu připomínku - Jana Páleníčková a Jan Kalous v dětských rolích k zulíbání, ale dvacetirole Tondů Navrátila a Bubníka (a dalších) jsou fakt na pěst. Jamie Lee Curtis bych do role mladé půvabné svůdné ženy nikdy nenasadil, a to v žádné fázi její kariéry. Začátek 4,5, konec za 2. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední dvacetiminutovka velmi dobrá, takřka perfektně odrážející náročná témata smrtelnosti a skutečné lásky v rámci dětské perspektivy (obzvlášť kouzelná je sekvence od prvního polibku až ke včelímu hnízdu). Ale zbytek mě úplně neuhranul - jsou tam sice moc příjemní herci a občas zdařilý humor, ale velká část příběhu je vnímavému divákovi jaksi zapečetěna po emoční i čistě realistické stránce. Vše se děje nějak moc rychle a bez pořádného psychologického podkladu. Námět ale fakt hezký, a kdyby to natočil takový Rob Reiner, je na světě o poznání magičtější a návykovější klasika. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno