Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavé a originálne. Americký režisér Howard Zieff (VOJAK BENJAMINOVÁ) nakrútil takmer magický mix neškodnej rodinnej snímky a krutého príbehu s truhlami a s alergiou na včely. Kvalitné herecké obsadenie detských i dospelých úloh (Aykroyd, Curtisová, Culkin, Chlumskyová) a príjemná atmosféra, to sú hlavné devízy nenápadnej tragikomédie MOJA PRVÁ LÁSKA. Príjemný film, ktorý ale dokázal, že recept 80. rokov pomaly odchádza do zabudnutia. P.S. O tri roky neskôr pribudla (samozrejme úplne zbytočná a ukážkovo "nastavovaná") MOJA DRUHÁ LÁSKA. ()

Lukasfox 

všechny recenze uživatele

poprave sem od tohodle filmu nic nečekal jen sem potřeboval nejak zabít hodinu a půl dnešního rána, ale na konci sem měl slzy dojetí a to se mi moc často u podobných smímků nestává, prvavda že v nekterých částech trochu nudne ale vše to dokonale vyváží herecké výkony Dana Aykroyda a obou dětských představitelu, a to deti ve filmech moc nemusím ale tady sou proste super a o to víc me dostal ten záver.. velmi smutný.. ale takový je občas život je! Opravdu pekne rodinné melodrama! ()

Reklama

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

22 vterin Credence Clearwater Revival "Run Trough the Jungle" //// 50 vterin CCR "Bad Moon Rising" //// Buh jednou rekla "Sont les choses incoherent et douces" a tento film je toho dukazem ////// Rekla to Buh? Ne, byl to jeden francouzskej basnik, a prestoze spolu spali tak se to nepocita jako jeji vyrok. A je tento film dukazem teto francouzske vety? Odkdy potrebuje kecani dukazy? ////// Tato komedie je "vykonstruovana" vic nez pripad porucika Kolumba. ///// V tomdle filmu je vic smrti nez v mym nedelnim obede. //////// Dokonce se snazi i zmarit snahu o resurekci. Zabili totiz rybu - symbol krestanstvi. Je tu vysoka hladina kontrastu s pozdejsim transversalni atrakci vodni hladiny, symbolem pariace. Jeste jedno latinsky slovo a utrhnuti ti su7ina a narvu ti ho do nosu - pak budes smrkat podobojim. Sem si myslel ze mi odpustis to jak se snazim bejt chytrej. Hochu, to sis vybral spatnou vec na odpousteni. ////// Tento film je podobny a vtipnejsi. Bohuzel v nem neni tolik morbidniho humoru. Tim myslis tech pet minut na ktery sem te musel zbutit?. Zbuchtit? Whatever. ///////// Protrel si oci a zamyslel se. Co se vsema tema symbolama? Jen tak vesele probzukuji hlavou. "Kdyby tam bylo aspon neco, co by to vse, ten zmatek, spojilo. Lepidlo? Vceli kasicka? Med?". Med lepi. To vedel taky. "Nebo?". Prepnul kanal. Bzzzzzz.t. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jako malý capart znal z televizních upoutávek, ale nikdy ho neviděl, ačkoli ho jistá televize točila pořád dokola. Čekal jsem spíše průměrný dětský film a překvapivě jsem dostal víc. Yeah, je to americký dojáček, ale Dan Aykroyd je boží jako vždy a jeho snaha vychovávat dceru v prostředí pohřebního ústavu je vtipná sama o sobě. Děcka jsou většinou neotravná a když už nejsou, mají k tomu důvod. Škoda, že Culkin po Sám doma nic nenatočil, docela rád bych ho viděl i jako dospělého herce a ne jako vymletou fetku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama