Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo milovník Pythona i Beatles, bude stoprocentně nadšen, asi jako já. Eric Idle je tu v životní formě a film je (i díky střídmé stopáži) nabitý srovnatelně s celopythonskými filmy. Klasika žánru "mokumentu", pro patřičné vychutnání je třeba znát beatlovskou historii. A propos, Neilu Innesovi se je podařilo vykrást tak brilantně, že soundtrack je snad ještě lepší než Beatles sami :p... Třešinkou jsou mnohá camea pozdějších i stávajících velkých hvězd (Jagger, Simon, Aykroyd, Belushi, Murray) a v rozsáhlé roli básník Roger McGough (to je ten, co znal Rutles). - P.S. zajímalo by mě, jak by vypadali Rutles natočení až po Lennonově smrti. - P.P.S. >Oskar: George Harrison hraje novináře (tj. "interviewujícího") a pokud vím tak financoval až Život Briana. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa v jednom filme stretla časť Monthy Pythonov (Idle, Palin) a časť zlatej generácie Saturday Night Live (Belushi, Aykroyd, Murray) za podpory mnohých hudobníkov (Simon, Jagger, Harrison) a o Beatles, je výsledok viac než rozpačitý a až na pár absurdných vtipov Erica Idle nie veľmi smiešny. Spinal Tap vyšiel oveľa viac. ()

Reklama

fleker odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 30 minut, ničeho vtipnýho jsem se bohužel nedočkal, pouze takový ten klasický britský humor typu "šli dva a prostřední upad", ten jsem párkrát zaregistroval. Neznám ale dopodrobna překlad beatlesáckých písní, takže vzhledem k tomu že je to parodie na ně, je možné že tam byl nějaký vtipně zaměněný text a to mi uteklo. Takže zatím hovnotím jak hovnotím, ale až umře poslední beatlsák, možná tomu dám ještě jednu šanci. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

8/10 Začínám zjišťovat, že ex-Pythoni toho za sebou nechali mnohem víc než jsem tušil. Jedním z opravdu povedených kousků jsou The Rutles. Pro mě znamenjí zejména: 1) Eric Idle snad ještě přirozenější než v létajícím cirkuse 2) Jeho charakteristický humor mě šitý na míru 3) Neodolatelné songy a v poslední neposlední řadě Bill Murray a jeho krátká, ale intenzivní "appearance". To prostě musíte vidět, protože: This is the actual documentary where you will actually learn about the actual musicians actually called The Rutles who are actually playing the actual famous songs. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"První album točili dvacet minut, druhé ještě déle." Pololegendární dokument o jedné liverpoolské kapele, jejíž členové nosili těsné kalhoty, nelegálně chlastali čaj a rozpoutali spontánní Rutlemánii, jistě potěší každého, kdo si někdy pobrukoval All You Need Is Love (Cash). Jako fanda Beatles, kteří hráli ve stejném čase i prostoru, ale přesto někde úplně jinde, musím konstatovat svou spokojenost se snímkem, avšak krysí úlet nemůže brouččímu yeah-yeah přes veškerou snahu konkurovat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • První myšlenku vytvořit The Rutles pojal Eric Idle při svém pobytu ve Francii. Požádal Neila Innese o písničky a v roce 1976 představil na popud Lorna Michaelse v pořadu Saturday Night Live jednu písničku a scénku o The Rutles. Kladná reakce publika rozhodla o tom, že se Idle pustil do televizního filmu. (Robbi)
  • Nejdelší písnička, která ve filmu zazní, je "Piggy In The Middle" (mající svůj vzor v "I Am The Walrus" od Johna Lennona). Jako jediná z "rutlesovek" pokoří hranici 4 minut - přesně 4:01. (Robbi)
  • Při pečlivém shlédnutí filmu zjistíte, že "Tichý Rutle" Stig O'Hara (Rikki Fataar) ve filmu neřekne jediné slovo, pouze zpívá (Robbi)

Reklama

Reklama