Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Korejský zombie seriál Kingdom i po prvotních rozpacích poměrně přirostl k srdci, hlavně druhou sérií. Tento spin-off, který se věnuje postavě Ashin, která se mihla na konci posledního dílu, se velice vydařil. Začíná to hodně pozvolna, člověk si pořád říká, kde jsou sakra ti zombíci a pak začne masakr :-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, znalost seriálu vůbec není nutnost. Spojení se seriálem zprostředkovává jen jediná scéna vysvětlující “jak doktor ke kytince přišel”. Mě osobně to přišlo dokonce jako nevýhoda. Opět se totiž ukázalo, že ani autoři nejsou schopni udržet svá vlastní pravidla. Přece jen. Srna sežere zombie-kytku = zombie-srna (OK). Zombie-srnu sežere tygr = zombie-tygr (OK). Zombie-tygr sežere vesničana = mrtvý vesničan (WTF!? Sem jako nedával u seriálu pozor nebo co?). To, že sprintbie pobíhají po obrazovce jen pár minut, považuji spíše za plus (jejich výskyt je urážka žánru sama o sobě) a bordel v postavách (někdo vykosí někoho a pak zase někdo někoho - všechno šikmooký a stejně oblečený, takže motiv zůstal někde v rýžovém poli) také ničemu nepomáhá.Vizuálně je vše naprosto fenomenální. LOL faktor zajistila pipka na závěr jak s PĚTI šípy v toulci zamachuje na 12 jezdců na koních (vybavených také luky mimochodem). ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Klasický road revenge twist na původní seriál Kingdom,který sám o sobě je skvělý. Ve filmové verzi už to tak úplně nefunguje, celou dobu jsem měl pocit že téma i zápletka tu hodinu a půl dotahují na sílu jako já dnes posledních 10km na kole, což bylo přesně o 10km víc, než by mi bylo příjemné. A tak je to i s Ashin ze severu. Není to špatný, jsou tma části, co si musí člověk vyloženě protrpět a "sladké finále" tak už moc sladce nechutná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film s podtitulkem Ashin ze severu pojednává o postavě, jež se objevila na konci druhé řady v rámci obřího cliffhangeru. Narozdíl od seriálu se celovečerní film nese v komornějším tempu, ani té akce se zde moc nenajde (kromě jedné solidnější rubačky s lukem). Na druhou stranu, emoce převážně fungují, to provtně nepochopitelné počínání hlavní postavy na konci vlastně i pochopíte. Uvidíme, co dalšího nám tento nekompromisní svět přichystá. Těším se :) Za mě dostává Ashin 6,5/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama