Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

RHK 

všechny recenze uživatele

Původně kultovní film, dnes už jen prostá westernová komedie o neohroženém Cibuláčovi se spoustou artistických čísel a gagů, žonglování - Cibule, nebo pistole? http://www.youtube.com/watch?v=04hLkgLtSIo, přemetů a skoků v četných bitkách. Úděsně špinavý a namaškaráděný Franco Nero se zde vyřádil více než dvojice Spencer - Hill v mnoha svých filmech. Dnes však mám radši jinou než cibulovou vůni a taky krapet jiný humor. To nic nemění na tom, že pro dospívající může jít o vtipný a nezapomenutelný film, jako býval pro mne. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zhl9VN64rXA ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať je to jak chce, milý Cibulář to rozhodně nehraje na pohodu: Zmítá se v jakési permanentní křeči - sic úmyslně, leč z mého pohledu maličko kontraproduktivně, neboť tak sám zastiňuje vtipné a jednoznačně originální prvky svého příběhu. V podstatě nechápu, jak jsem se mohla - kdysi dávno - při sledování jeho kousků zmítat v záchvatech smíchu. Dneska se zmůžu jenom na občasný, mírný, dílem neupřímný a dílem shovívavý úsměv - a ještě mám pocit, že jsem pro něho udělala až dost. A věrný Archibald ? Řekla bych, že tady marně plýtvá svým talentem, neboť zůstává trestuhodně nevyužitý a prakticky nevystoupí ze stínu svého pána. (Zcela opačným příkladem dokonalé týmové spolupráce je vpravdě nezapomenutelný Jolly Jumper, který se v roce 1991 stal rovnocenným partnerem Terence Hilla alias Luckyho Lukea.)----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Taktéž rozuzlení nepokládám za nejšťastnější, neboť žádný správný kladný hrdina by neměl před velkou láskou a upřímnými přáteli upřednostnit CIBULI. Slaboučké 3* ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Komediální špagety western, u kterého bych neváhal přidat přívlastek "crazy". Trochu mi místy přípomínal bláznivé komedie naší výroby, u kterých bylo podepsané duo Macourek/Vorlíček či Lipský. No uznejte že partička ragbystů na fichtlech do westernu tak úplně nezapadají, a padouch s umělou gadget rukou mi připoměl cáklého Kopeckého barona Gerce. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Pane jo - jak tak koukám na komentáře, nejsem sama, kdo má ten film dost vrytý ze svého mládí! Hlavně heslo: "pistole nebo cibule" a síťované punčochy padouchů.... Většina komentářů také zmiňuje, že jde o "průměrnou taškařici" - jasně, existují samozřejmě lepší komedie, ale na druhou stranu: docela dost filmů. které tady já osobně hodnotím 2 nebo 3 hvězdy - tedy průměrné - už za rok úplně zapomenu, že jsem viděla - a hlášku "pistole nebo cibule" jsem viděla a slyšela v kině tuším někdy kolem roku 1977 a pamatuju si to dodnes.... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama