Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Farmáři a naftaři, to nikdy nešlo moc dobře dohromady. Ti první si v poklidu chtěli pěstovat svou zeleninu, kterou by následně prodali na trhu. Ti druzí se viděli v černém zlatě. Někdo se futruje celý život špenátem a někdo dává přednost cibuli, kterou polyká ve smrtonosných dávkách, alespoň pro mě. Cibule mi jako zelenina nevadí, ale ládovat se jí jako Franco Nero bych prostě za žádnou cenu nedokázala, takže raději dávám přednost špenátu. Když se poprvé zakousl s takovou vervou do cibule, tak jsem sebou málem sekla o zem. ()

Job29 

všechny recenze uživatele

Film by mohl být klidně poloviční. Je tam hodně honiček, zrychlených záběrů a rádoby mlácení jako filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Ale mě to přišlo až moc monotoní a nudné. Nápad dobrý, ale znáte to jak čekáte že se něco stane a čekáte a čekáte a najednou je konec filmu? To je ve zkratce tento film. Vícekrát se na to jistě nepodívám. Nerad kazím filmům hodnocení, ale tohle si 3 hvězdy nezaslouží. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vůně cibule je v podstatě roztomilá hříčka, v níž autoři poměrně neotřele parodují mnoho běžných westernových stereotypů. Nelze si při sledování filmu nevzpomenout na jedné straně na Limonádového Joea a na straně druhé například na westerny Sergia Leoneho... Její sledování je ovšem takříkajíc "limitováno věkem", neboť dětem se to bude líbit rozhodně a naopak mnohý dospělý možná užasne, jak jednoduchý a nekomplikovaný film si to v dětství vlastně zamiloval... Celkový dojem: 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ohledem na parodovaný Leoneho majstrštyk a závislost, co si na chřestotvaré zelenině vypěstoval během natáčení hlavní představitel, se to klidně mohlo jmenovat Tenkrát na Cibuli.. Nemůžu říct, že jsem se párkrát nezasmál, ale ten groteskní nádech, tužkou namalované pihy F.Nera a nazi-EMO-travesti spirit olejových skvrn mi vehnaly slzy smutku do očí. Nebo to nakonec byla ta cibule..? Velké štěstí, že Archibald netáhl ještě jeden povoz s česnekem - to by pak Divoký západ už neosídlil nikdo a telegramy by se posílaly přes společnost Western Onion.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama