Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kde kdo mi říká, že když se kouká na Postřižiny a nemá u sebe Plzeň a vepřový koleno, tak že strašně trpí. Nikdy jsem takovýto pocit z filmu neměl, pouze zde. Mistrovské dílo plné nádherných obrázku, které je však v očích někoho spíše bráno jako děsná béčková sranda, ale ja to bral všechmo smrtelně vážně a co bylo nejhorší. Na konci filmu jsem si prostě musel oloupat cibuli a s chutí se do ní zakousnout a pak běžet na záchod a zajíst to jablkem, které aspoň křoupalo stejně jako ta cibule. Je to film šířící cibulománii a ač je to již mnoho let, co jsem jej viděl, dosud si jej pamatuji docela přesně a to se stává málokdy. Jedinečný film ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Komediální špagety western, u kterého bych neváhal přidat přívlastek "crazy". Trochu mi místy přípomínal bláznivé komedie naší výroby, u kterých bylo podepsané duo Macourek/Vorlíček či Lipský. No uznejte že partička ragbystů na fichtlech do westernu tak úplně nezapadají, a padouch s umělou gadget rukou mi připoměl cáklého Kopeckého barona Gerce. ()

Reklama

TomKey 

všechny recenze uživatele

Kdo chce pochopit a užít si tenhle film, musí se vrátit ne do dob jeho vzniku, ale do třicátých let, kdy vznikaly grotesky s Chaplinem, Frigem a Busterem Keatonem. Právě těm tento film skládá hold, a kdyby byly některé honičky černobílé, klidně by se mohly vydávat za tyhle staré perly. Když k tomu přidáme výborného Nera, i Balsama (odvaha, že to vzal), spoustu vedlejších gagů ("dospělí" kluci Fosterovic, mechanik se zjevem Hitlera, ragbyoví motorkáři...) a hlavně dokonalou hudbu králů filmové hudby bratří de Angelisů, nejde jinak, než považovat toto dílko za kultovní záležitost. V tom pravém slova smyslu. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Nechápu co se komu na cibuli nemůže nelíbit. Roztomile pitomá komedie s neodolatelně srandovním Francem Nerem v hlavní roli. Důkaz, že pořádnou srandu neumí v itálii jen duo Spencer/Hill...zásadně nesledovat dabingovou verzi Nova Cinema. Totálně zabité dialogy mizerným dabingem, proti kterému je i polský rychlodabing genialitou ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mrkající a modré bulvy valící Franco Nero v ryze terencohillovské roli groteskové parodie. Skvělou práci odvedli dabéři z Barrandova 1977, když tuhle kokotinu opatřili perfektní češtinou (Mrkvička, Houska, Holý, Dítě, Čočková, Fišer, Zahajský...). Vůbec to neberte jako western, ale jako parodii na western. Možná vám humor, zrychlovačky a kníratý Franco sednou lépe než mně. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama