Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

sud 

všechny recenze uživatele

Když tento film dávali před lety v televizi, zůstal jsem kvůli němu doma ze školy. Dodneška je to jedna z nejzábavnějších taškařic, které jsem kdy viděl. Rvačky ve stylu Buda a Terence, honičky ve stylu němých grotesek a příběh téměř jako ve spaghetti westernech. Ovšem s příměsí pořádné dávky recese a humoru. Nad jiné podobné parodie ční též svéráznými figurkami (přihřátý šerif, teplí pomocníci, hlavní záporák s mechanickou rukou) a strčí do kapsy i "Žhavá sedla" od Mela Brookse. Moje hodnocení je nejspíš ovlivněno také nostalgií, ale přesto si myslím, že bych hodnotil stejně, i kdybych ho viděl před chvílí prvně. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to při úvodních záběrech vypadá na obyčejnou westernovou kovbojku, již po pár minutách se ze snímku stane naprosto střelená, bláznivá, ale naštěstí zároveň i velmi zábavná parodie. Občas skoro groteska. Milovníci parodií a bláznvého humoru si příjdou na své, ostatní možná budou kritizovat určitou přehnanost. Ale já se skvěle pobavil a ta roztomilost se tomu nezapře. Franco Nero Cibulku hraje skvěle, děj příjemně odsýpa. A úsměv na rtech zústane po celý film. Navíc i mě to silně připomnělo filmy s Budem Spencerem, kterého jsem tam tak nějak pořád viděl.:-) Takže pohoda, pochvala a poctivé 4 hvězdičky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :) ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Komediálny spaghetti western v celkom kvalitnom spracovaní! :-) Franco Nero v klasickej roly tuláka odnikadiaľ, len v troško humornej forme. Celkovo dej pútavý, obsadenie - samozrejme dobré - Franco Nero je skvelý. Hudba od bratov M a G Angelis je výborná tak ako vždy, takže celkovo pekný, humorný špageťák - skvelý film! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.7.1986+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 1.11.2015, réžia českého znenia (ÚPF 1977) = MARIE FRONKOVÁ - Keďže DVD s týmto filmom sa človek asi nedožije, sťahoval som a sťahoval a skoro ma porazilo, keď rip z NOVY na mňa "promluvil" novým šitóznym znením, kde zvukár navyše ani nezosynchronizoval kanály a tak pod českým da(blink)om bežala anglická stopa. A to prosím pekne v 21.storočí ... Chvalabohu nejaký ľudomil dal na net aj rip z PRIMY, ktorá ctila pôvodný kinodabing s Ladislavom Mrkvičkom. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Oba ripy sa v jednej veci líšia. Kým NOVÁcky začína nemým prológom a prechádza do titulkov, PRIMÁcky začína titulkami a ten úvodný kúsok prológu je súčasťou filmu po titulkoch. Zaumíjavé ... :-) (15.8.2009) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama