Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Job29 

všechny recenze uživatele

Film by mohl být klidně poloviční. Je tam hodně honiček, zrychlených záběrů a rádoby mlácení jako filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Ale mě to přišlo až moc monotoní a nudné. Nápad dobrý, ale znáte to jak čekáte že se něco stane a čekáte a čekáte a najednou je konec filmu? To je ve zkratce tento film. Vícekrát se na to jistě nepodívám. Nerad kazím filmům hodnocení, ale tohle si 3 hvězdy nezaslouží. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách lze odhadnout v jaké zemi tento snímek vznikl. Typické rvačky pro italské tvůrce (podobnost s filmy Terence Hilla a Buda Spencera). Úsměvné jsou scény, kdy Franco Nero používá místo koltů cibuli a dokonce s ní i dokonale vrhá.... :) Zárověň musí diváka pobavit způsob, jakým hl. hrdina tuto zdravou pochoutku konzumuje! :) ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Pistole nebo cibule?" Oblíbená westernová komedie s perfektním Francem Nerem, který paroduje všechny své předešlé vážné role. Miluju cibuli, ( ale na vše si jí nedávám ), miluju už od mala tenhle film. Poved se taky původní barrandovský dabing v čele s Ladislavem Mrkvičkou a další skvělá hudba bratří De Angelisů. A nikomu to neříkejte, ta Emma Cohen tady vypadá jak moje ségra, fakt!! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

"Víš, jak jsme tě našli? Hlavně po čuchu." Franco Nero kulící oči a pojídající takové množství cibule, že lidé v baru brečí a omdlévají, je geniální. Snímek si na nic nehraje a sází na jednoduché gagy, které v první půl hodině fungují na výbornou. Nicméně po zbytek filmu už se začínají opakovat. Přesto pokud je vám ouvej, toto je ten typ filmu, který dokáže způsobit milý až debilní úsměv (myšleno v dobrém) na vaší tváři. Vše záleží na tom, do jaké míry umíte být infantilní. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná. Franca Nera jsem do této chvíle herecky neznal. No a mile překvapil. Hudba velice podobná filmům s Budem Spencerem a Terrencem Hillem, občasné scény podobné Charliemu Chaplinovi, to, ale i daleko víc je tenhle snímek. Spousta vtipu, rvaček, ale také smysluplný příběh. No a ta cibule? To je samozřejmě nesmysl, ale vhodně posazený :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama