Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragédie, komedie i drama. Tak vypadá noc za zavřenými dveřmi bytového domu plného svérázných obyvatel. (Netflix)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dveře byly sice až na jednu zásadní výjimku snad pokaždé zavřené, ale Hasse Ekman vklouzl postavám do bytu, aby rozehrával až buñuelovskou mozaiku obyvatel bytového domu, především různorodých párů. Máme zde mladou dívku mezi dvěma snoubenci, lehce pokročilé manžele v krizi směřující k plánování rozvodu, starý pár s životem v rutině nebo i ctitele navštěvujícího herečku závislou na drogách a alkoholu. Ekmanova režie je svižná, plná smyslu pro vtip, stejně jako řada dialogů, a pokoje vzájemně odlišných sociálních vrstev dokážou navodit celkem různorodou atmosféru. Dojem mi výrazně kazila jen Tollie Zellman v roli paní Ankerové: kromě toho, že mě její postava tolik nebrala, tak její afektovanost ve dvou scénách pro mě hraničila se snesitelností... skutečně ji mohl režisér vyprovodit ze světa i dřív. :o) V poslední třetině si však Ekman spolu se všemi klady zpátky napravil renomé, když všechny linie na svou dobu netuctově pojatého filmu dokázal propojit a to ještě po nečekané proměně filmu na regulérní kriminálku. Hasse Ekman mě opětovně přesvědčil, že švédská krimi pro pamětníky nemusí být vůbec na tak hrozné úrovni, jak se mi v minulosti zdálo dle filmů Arne Mattssona. [75%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sprvu to vyzerá ako komédia z bytového domu, prejde to do drámy, aby to skončilo ako kriminálka. Film vôbec nie je zlý, atmosféru by mu mohol závidieť hocikto, ale žánrová nejednoznačnosť je príliš očividná. Štvrtá recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jeden dům, několik bytů, několik příběhů ... švédské drama, které nebylo vůbec špatné, ale chyběly mi tu nějaké výraznější momenty nebo zajímavější postavy. ()

Reklama

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Vydarený film, ktorému možno chýba bergmanovský dôraz na psychológiu postáv, ale scenár je dostatočne pútavý, aby udržal diváka po celých 90 minút. Sledujeme osudy viacerých postáv v jednom činžovnom dome, ktorých osudy sa viac či menej vzájomne prepoja. Nechýba kriminálna zápletka v závere, komické, dojemné, ale i tragické momenty. Herecké výkony sú na dobrej úrovni a milovníci Bergmana určite spoznajú známu tvár Gunnara Bjornstranda. Kvalitný švédsky film "pre pamätníkov", na ktorý sa však ešte aj dnes oplatí pozrieť. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno