Reklama

Reklama

Poker Face

Trailer 1

Miliardář a hráč pokeru Jake Foley dává svým přátelům šanci vyhrát víc peněz, než se jim kdy zdálo. Aby se však mohli zapojit, musí se vzdát jediné věci, kterou se celý život snaží chránit - své dávno ukryté tajemství. Hra pokračuje a přátelé brzy zjistí, co je ve skutečnosti v sázce. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

kingik 

všechny recenze uživatele

Po režijní a scenáristické stránce nezvládnutý film, který se hraní pokeru věnuje jen okrajově. Celé se to zrodilo v hlavě Russella Crowea, který nehazarduje v pokerových sázkách, ale se svým hvězdným postavením. Hvězdou už dávno není. Pokud ho tedy ještě toužíte řadit mezi hvězdné herce, tak to byste rozhodně neměli vidět tenhle jeho film, ve kterém se jen ztrapňuje. Coby nechutný boháč pořádá ve svém sídle jakýsi soukromý turnaj v pokeru pro své staré kamarády z dětství, které rozhodně nehodil do smetí. Účastní se jej i Liam Hemsworth, z něhož maskéři udělali muže zanedbaného zevnějšku. Zbývající pánské osazenstvo nebylo natolik kvalitně charakterově vyprofilované, aby divák o jejich postavy projevil zájem. Dealerkou u pokerového stolu byla Elsa Pataky, švagrová výše zmíněného Hemswortha. A celá tahle společnost hráčů bude přepadena trojicí delikventů, velmi směšně ztvárněnou. Filmu nepomáhá vůbec nic a nikdo. Crowe režíruje špatně podle nevalného scénáře. A zřejmě si myslel, že překvapivá zjištění a odhalení, která postupně začne vršit, nějakým způsobem uzemní diváka. To se ovšem  přepočítal. Navíc film dost dramaturgicky přeskakuje, takže chvíli je to drama, thriller, psychologicky laděný film i nechtěná komedie. A v každém žánrovém pojetí citelně selhává. Scénář i režie se mnohdy chová chaoticky a nepřehledně. Sérum pravdy, které umírající milionář s rakovinou slinivky dostane na začátku filmu od šamana, je vpraveno do žil jeho pozvaných letitých kamarádů. Ti jsou v jádru pěkní zmetci a přesto je na odchodnou ze života obdaruje tučnou sumou peněz. Nechápal jsem tohle jeho nesmyslné rozhodnutí. Kdysi přijatelný Crowe vypadá nyní natolik dostatečně hnusně nemytě, že ho může obdivovat leda abatyše s trojitým pásem cudnosti. Výsledný film je rovněž otřesná slátanina. 2/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe si pozval kámošov z Austrálie a natočili spolu nudný kvázi thriller, kvázi drámu umierajúceho boháča, ktorý chce kámošom urobiť jedno prekvapko, kým vydýchne naposledy. Buď sa mal venovať posolstvu o sile priateľstva a nekaziť to priblblým vlámaním, alebo z toho spraviť poriadny thriller v štýle Panic Room. Tento mix je podpriemerný v oboch kategóriách. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento pomalu plynouci film je plny nedokonalosti. Vsechny se daji prominout az na ten konec. Jsou tu sice nejaka prekvapeni, ale pribeh je dost nedopeceny. Pres svuj nazev jsou hned vylozeny karty. Crow tu flirtuje s ruznymi zanry a nezvlada ani jeden. Je to prazdny list papiru s charismatickou hlavni postavou. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film.  Chlápek má rakovinu slinivky a brzo umře tak si zajde za šamanem a dostane od něho jakýsi elixír pravdy pak si pozve kámoše ze školy a nabídne jim buď zadarmo drahé auta nebo si s ním zahrají texas gold em poker o nějakou cihličkovou měnu v hodnotě 5 milionů pro každého podmínkou je , ale to, že budou hrát všichni nebo všichni se domluví na těch autech tak oni hrají. Mezitím je on přiotráví tím elixírem a oni se vykecávají jeden píchá jakousi štětku někdo to natočil a vydírá ho   druhý je zadlužený a vydírá ho bratr díky čemuž mu dal kontakt účtu toho co ho otrávil.  Jeden se chce zabít a jeden píchá jeho (toho co jich otrávil) manželku . Aby to nebylo tak jednoduché tak ho ještě někdo jde přepadnout a vrací se k nim jeho manželka s dcerou, které zjistily, že umírá.  Pointa je teda co většina s ním vymrdávala a on jim přesto dá tolik peněz asi byl ke konci života i senilní.  20 procent ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ten ezoterický začiatok mi pripomenul Russellovu režisérsku prvotinu Cesta nádeje. Umelecké zafarbené obrázky, ezo hudba, rozjímanie o svete a živote. Zrejme sa toho Russ nechce vzdať ani vtedy, keď má ísť výlučne o thriller. Možno to má byť súčasťou jeho režisérskeho rukopisu. Ale ten jed pravdy by som kúpil. Slovo poker z názvu je dosť zavádzajúce. O poker tu nejde vôbec a samotné karty sa budú hrať veľmi okrajovo a len zopár minút. Samotný nápad nie je špatný, ale príde mi nezmyselne skomplikovaný. Ten moment kedy si kamaráti hovoria pravdu, všelijaké tajomstvá zo života a následne nejaké prepadnutie, spolu prakticky nesúvisia. Buď tie tajomstvá tým strácajú hlbší zmysel, alebo to prepadnutie. Táto réžia sa Russellovi nevydarila. Z prvu tajomný príbeh nabral lacný zlodejský smer bez hĺbky a ešte bol aj nie najlepšie spracovaný a čudne ukončený. Zlodeji boli špatne zahraní a že Russell stále hrať vie, film nijako nezachránilo. Ešteže to trápenie netrvalo vôbec dlho. “V živote zistíš, že priateľstvo a láska začínajú vtedy, keď odpúšťaš nedokonalosti. Buďte k sebe láskaví. Nebuďte pohár poloprázdny alebo poloplný. Buďte druh ľudí, ktorí vedia, že nech príde akýkoľvek triumf alebo katastrofa, pohár môžeš vždy doplniť." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Také sci-fi thriller Invisible Man (2020) se odehrával v domě technologického miliardáře a natáčel se v australském městě Kiama. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie prebiehalo v austrálskom štáte Nový Južný Wales, predovšetkým v Sydney a tamojších štúdiách. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama